Да се увеличи броят на ТЕЛК комисиите в страната -

...
Да се увеличи броят на ТЕЛК комисиите в страната -
Коментари Харесай

Заседание на Тристранния съвет: Обсъди се увеличаване на броя на ТЕЛК комисиите в страната

Да се усили броят на ТЕЛК комисиите в страната - това разиска Националният съвет за тристранно съдействие . Проектът за промени е на държавното управление, само че не беше подсилен от всички обществени сътрудници по време на дебата.

Очаква се те да бъдат увеличени от 70 на най-малко 150

Броят на комисиите ще бъде повишен, обясниха от здравното министерство. Оттам споделиха, че ще бъдат направени промени след първичните оферти, които предвиждаха във всяка общинска болница да се разкрие ТЕЛК. Ще се даде опция това да бъде по избор на лечебното заведение, като задължението ще е на университетските и многопрофилните лечебни заведения.

От здравното министерство оферират промени

„ Изчисляване на съм правила по отношение на концепцията общинските лечебни заведения да отпаднат от наложителното основаване на ТЕЛК, само че при всички случаи от сегашния брой към 70 най-вероятно ще станат към 100-110 при оставане на задължението за университетските и всичките регионални лечебни заведения “, сподели Цветолюба Генкова, шеф на дирекция „ Защита на правата на пациентите “.

Близките ѝ настояват, че от комисията са поискали тя да се яви на място

Социалните сътрудници не поддържаха и предложенията на левицата компенсацията при майчинство да бъде обвързано с минималната заплата, минималното заплащане да се усили още тази година, а пенсиите - от 1 юли с 1,35% за всяка година застрахователен стаж.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР