Да се свали знамето на Украйна от фасадата на Столичната

...
Да се свали знамето на Украйна от фасадата на Столичната
Коментари Харесай

Дотук опря: БСП иска сваляне на украинското знаме от Столична община

Да се смъкна знамето на Украйна от фасадата на Столичната община, желаеха ни в чеп, ни в ръкав общински съветници от Българска социалистическа партия и " Патриоти за София ". Докладът им бе прегледан през днешния ден в комисията по просвета и обучение преди да се гласоподава на сесия на Столичния общински съвет (СОС).

Националният байрак на Украйна бе окачен на общината до знамената на България, Европейския съюз и Столичната община на 21 април с решение на СОС от 7 април. Срокът, който бе подложен - знамето да се вее до завършването на войната.

" След като изминаха пет месеца е време украинското знаме да бъде свалено..., тъй като няма налице оповестена публично война ", акцентират в отчета си вносителите Иван Мечков и Иван Виделов от Българска социалистическа партия, Борислав Иванов от " Атака " и Владимир Митов от Вътрешна македонска революционна организация. По тази причина нямало по какъв начин да приключи нещо, което действително не съществува (войната), оспорват те формулировката на СОС. Други причини в отчета им са: " София не е столица на Украйна; моралната и материална поддръжка, която оказва България не може да трае безкрайно ".

На 5 май преди обяд деятели на " Възраждане " необезпокоявано смъкнаха знамето от фасадата на общината. Те докараха камион с преносима вишка, а защитата на общината не предприе дейности да ги възпре. По-късно бе окачено друго знаме на Украйна.

Докладът да бъде отдръпнат, предложи доктор Антон Койчев от ГЕРБ на съвещанието на комисията по просвета. Михаил Паргов от " Демократична България " означи, че " претекстовете са несериозни - нямало война ".

Учудващо обаче вносителите отхвърлиха да спорят по тематиката. " Да не влизаме в разногласия, дано всичко да се разиска на сесията (на общинския съвет) ", изиска Иванов, който е зам.-председател на СОС. Социалистите на съвещанието също настояха да няма разисквания.

В дневния ред на идната сесия на СОС на 6 октомври (четвъртък) отчет за знамето на Украйна липсва. Точката евентуално ще бъде включена в последния миг като изключителна, допуснаха от " Демократична България ". Това е пълномощията на ръководителя на СОС Георги Георгиев от ГЕРБ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР