Да се превърне Варна в хъб за украинското зърно изобщо

...
Да се превърне Варна в хъб за украинското зърно изобщо
Коментари Харесай

Възможно ли е Варна да стане хъб за украинско зърно

Да се трансформира Варна в хъб за украинското зърно въобще не е осъществимо. Не знам за какво беше препоръчано. Вероятно, с цел да придобием някакви политически дивиденти или да бъдем забавни. 

Това разяснява в ефира на Нова телевизия Костадин Костадинов, ръководител на Националната асоциация на зърнопроизводителите. 

„ Ние първо нямаме нужната инфраструктура. Говорим за зърно, което е за реекспорт. То би трябвало да бъде докарано по някакъв метод до Варна и след това да се изнесе. Ние нямаме железопътна връзка с Украйна. Ако зърното се кара с камиони, става дума за хиляди камиони, които ще се наредят на границата и пристанище Варна. Освен това пристанище Констанца е преди нас. А там има построени големи потенциали и благоприятни условия “, изясни той.

По думите на Костадинов двете пристанища като възможности изобщо не са съпоставими. „ Пристанище Констанца е 10 пъти по-голямо от варненското “, добави той.

Експертът съобщи още, че цените в Констанца са по-евтини, защото там могат да влизат доста по-големи кораби и надлежно обслужването е по-евтино.  „ Пристанище Варна е направено по този начин, че да изнася продукция от страната, а не за реекспорт “, добави Костадинов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР