Да се прави локдаун, когато има решение на проблема чрез

...
Да се прави локдаун, когато има решение на проблема чрез
Коментари Харесай

Аркади Шарков: Локдаун е стъпка в грешната посока

Да се прави локдаун, когато има решение на казуса посредством имунизациите, е стъпка в неверната посока. Това съобщи здравният икономист Аркади Шарков пред Българска национална телевизия. 

По думите му управляващите вършат неприятна промоция на имунизациите и основават клеймо върху качеството и успеваемостта на имунизациите, акцентира Шарков. 

Шарков не желае да дава оценки за отрицателни върхове, само че какви ще са резултатите върху системата и всички останали болести, които към този момент втора година не престават да бъдат нелекувани. Стагнацията на системата в битката против ковид, води до застоялост на останалите болести, уточни здравният икономист. 

COVID-19 в действителност нанася вреди, значимо е да се бори заболяването, да се борят всички останали болести, с които се сблъсква българина, тъй като се усложнява ситуацията за всички, предизвести Аркади Шарков. 

Според него единствено за коронавирус пътеката междинната стойност за лекуване на пациенти е 3 000 лв.. С 200% е междинната стойност на лекуване на пациентите, инфектирани с ковид, посочи Шарков. 

Той уточни, че хората не желаят по-високи здравни осигуровки поради по-висок инфлационен интервал. Когато системата няма финансиране, стартира да се лишава от фрагменти, стартира да има дефицит и недостиг за лекуване, медикаменти и води до себе си наклонност на влошено опазване на здравето, акцентира здравният икономист. 

Аркади Шарков прикани да се мисли отсега нататък и за идващите години. Той е на мнение, че няма да има наказания от страна на европейските институции поради това, че България не се оправя с рецесията на ковид, а самите наказания ще си ги понесем ние сами - стопански, обществено и финансово. 

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР