Да се помисли за въвеждане на един учебник по предмет,

...
Да се помисли за въвеждане на един учебник по предмет,
Коментари Харесай

Президентът призова да се въведе по един учебник по предмет

Да се намерения за въвеждане на един учебник по предмет, прикани през днешния ден президентът Румен Радев на конференция в Бояна. Особено за литература, история и география. Целта е да се издигне родолюбието и националното схващане на учениците, откакто написването на учебниците стане и държавна политика.

В момента съгласно Закона за учебното обучение учителите избират от безграничен брой учебници по предмет. За да се направи смяната, е нужна и смяна в Закона. Президентът прикани да стартира спор по казуса за учебниците и да се вземат ограничения за постигането на задачата.

" Тук би трябвало да се подложи на спор едни значим въпрос. Дали единствено един убеник или най-различни, дали едно типизирано наличие или всевъзможни безразборни наличия под предтекст, ние сме за истината, ние сме за елементарния спор, в който да се роди истината. От коя възраст нататък може да се води спор, съгласно вас. Вие сте сепциалисти, вие кажете. Но огромната цел, можем ли да реализираме единенине на нацията, от която имаме толокава голяма потребност, в случай че няма какво да сплотява нашите деца от най-ранна детска вързаст ", сподели Радев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР