Да се открият правилните симптоми е наполовина поставена диагноза. Понякога

...
Да се открият правилните симптоми е наполовина поставена диагноза. Понякога
Коментари Харесай

Носният секрет - какво казва цветът му за здравето ни?

Да се открият верните признаци е на половина сложена диагноза.

Понякога даже безопасен секрет от носа може да алармира за нещо много по-сериозно от простуда.

Всичко, което би трябвало да вършим, е да се вглеждаме в цвета и плътността на сополите си.

Бистър и течен

Ако от носа ви излиза подобен секрет, вие сте здрави. Слуз в подобен тип оказва помощ да се отървем от прахуляк и други замърсители. В нея се съдържат протеини и антитела, които борят вирусите и бактериите, влезнали в ноздрите. Понякога обаче може да са знак за алергия, изключително в случай че ви сърби постоянно носът и не спирате да кихате.

Бистър и гъст

Това е знак за хронична алергия, която прекомерно евентуално непрекъснато да запушва носа.

Бял

Цветът на секрета е подобен, когато сме настина. Белотата се дължи на загуба на мокрота навътре в носа, което кара слузта да става бяла като облак.

Жълт

Това може да е симптом за изтощеност и за дефицит на течности в организма. Освен това може да е сигнал за елементарна простуда. Жълтата боя се дължи на мъртвите бели кръвни телца, които се борят с вируса.

Зелен

Не се тормозете то този цвят на сополите – те са ваш другар в битката с настинката. Това е знак, че организмът ви дава всичко от себе си, с цел да оздравее. Ако обаче сополите продължат да са в подобен нюанс повече от 10 дни, посетете лекар, тъй като може да става дума за зараза.

Червен или розов

Розовото може да е обичано на момиченцата, само че несъмнено не е добър знак за здравето. Това може да значи контузия в носа, даже строшаване, а може просто да сте се издухали прекомерно мощно. Посетете лекар, в случай че кръвотечението от носа не стопира повече от 30 мин.

Кафяв

Сополът придобива този цвят, когато в носа има засъхнала остаряла кръв или в случай че сте се надишали с някакъв прахоляк. Изчистете ноздрите си с с морска вода.

Почти черен

Ако не пушите марихуана или тютюн, то тогава този цвят може да значи гъбична зараза.

Миризливи, лепкави и с неустановен цвят

Този сопол алармира да продължителен синузит. Непрекъснато подутите тъкани на ноздрите създават прекомерно доста слуз, което предизвиква типа на този секрет.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР