Да се научите да не абсорбирате негативната енергия на хората

...
Да се научите да не абсорбирате негативната енергия на хората
Коментари Харесай

Как да не абсорбирате негативната енергия на хората около вас?

Да се научите да не абсорбирате отрицателната сила на хората към вас, е огромно духовно умеене.

Емпатията е способността да се разпознават и усещат страстите на другите. Съчувствието е състраданието към други хора. Ако сте “емпат ” това значи, че поглъщате множеството болежка и страдалчество на другите, и това може да повлияе негативно върху вас.

Ако сте били в стая с отрицателен човек, знаете какъв брой токсична може да бъде силата му. Да се научите да не абсорбирате отрицателната сила на другите хора, е огромно духовно умение.

Ето 5 метода да се предпазите от неприятното въздействие на другите хора.

1) Не забравяйте, че не можете да угодите на всички.

Ако някой се оплаква от вас, не се опитвайте да му угодите. Това единствено ще притегли негативна енергия върху вас и ще ви накара да зависите енергийно от неговото мнение.

Не всеки ще ви харесва. Хората живеят на земята с друга цел. Обичайте себе си на първо място – и ще създадете силово поле, което ще ви защищити от въздействието на непознато мнение.

Също така помнете, че не можете да измененията всичко. Не правете това ваша задача. Понякога най-доброто, което можете да извършите, е просто да не поглъщате силата, която хората излъчват към вас.

2) Внимателно канете други хора в живота си.

Вашето тяло, разум и непосредствена среда към вас са вашият храм. Кого ще поканите в него? Трябва ли хората да избърсват краката си, преди да влязат, или е обикновено, в случай че вкарват мръсотия в душата ви?

Ако някой ден дадете на човек парче самун, той ще изиска самун и на идващия ден. Ако оставите някой да преспи за уикенда, ще се опита да остане за една седмица (или две!). Веднъж си мислех, че жена ми е хладна към някои от нашите съседи. Щом разбрах, че тя просто почита себе си и своя дом, оцених нейното отношение и го приемам за свое.

Чудесно е да си щедър, само че има тънка граница, към която би трябвало да се придържате, с цел да не бъдете стъпкани. Научете се да казвате „ не “ и да се чувствате добре със себе си.

3) Спрете да обръщате внимание на задници.

Паразитът се нуждае от хазаин, с цел да оцелее. Когато обръщате внимание на някой различен, вие му давате сила. Енергийните вампири ще крадат вашите мисли, намалявайки енергийните Ви запаси.

Някои хора ще освободят отрицателната си сила върху вас и ще отидат при идната жертва. Дружелюбното ухо е може би отлично нещо, само че още веднъж има граница, която никой няма право да пресича. Може би различен човек излива разочарованието си по време на работа, във взаимоотношения си или даже споделя сполучливите си достижения. Всички тези страсти могат да ви разрушат и да трансформират живота ви по не добър метод. Обичайте себе си, спрете хората или им кажете, че не сте подготвени да ги слушате точно в този момент. Спрете да абсорбирате тяхната токсична сила.

4) Излезте измежду природата.

Излезте сред природата, медитирайте, отпуснете се и дишайте. Почистете душата си от вътрешната страна и тренирайте. Движете се като пеперуда: нежно, само че бързо.

Дишането увеличава циркулацията на кръвта в тялото и оказва помощ за попречване на абсорбирането на силата от хората към вас. Ходете с убеденост, вдигнете главата си нагоре и не позволявайте на никого да скапва настроението ви.

Гъсеницата яде всичко към себе си и става дебела и неподвижна. Вие сте длъжни да бъдете като пеперуда и да летите с лекост.

5) Поемете 100% отговорност за своите мисли и емоции.

Начинът, по който се чувствате, е 100% ваша отговорност. Вселената изпраща хора в живота ви, за да ви изпита. Вашето разбиране за себе си е по-силно от възприемането на другите. Вие не сте жертва и никой няма власт над вас. Помислете по какъв начин вашите мисли или упования се демонстрират в обстановка, която ви тормози. Какво ще стане, в случай че всичко зависи от вашето равнище на самообладание, нервност или състрадание?

След като поемете отговорността за реакциите си, ще се свържете със себе си на по-дълбоко равнище. Създайте си обстановки, които усилват енергийното ви равнище. Чувствате ли се добре към този човек? Дали този човек е близо до вас? Вие заслужавате блестящо прекарване и е пристигнало времето да осъзнаете това.

Вижте още: Интересно: Сънища, които предсказват благополучие и триумф

Науката за отбрана от силите на другите хора стартира с обич към себе си. Спрете да абсорбирате нагативите на хората и не забравяйте, че заслужавате благополучие и мир. Нормално е да казвате “не ”, единствено вие сте създател на енергийното си положение.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР