Да се направи проучване на строежа на жп линия в

...
Да се направи проучване на строежа на жп линия в
Коментари Харесай

Пловдивски депутат пита:  Ще има ли влак в Родопите? 

Да се направи изследване на градежа на жп линия в Родопите упорства депутатът от партия „ Възраждане “ Ангел Георгиев. 33-годишният депутат е определен от 17. МИР Пловдив-област. Той е регионален координатор на „ Възраждане “ за Пловдив и Смолян. Завършил е право във Великотърновския университет.

Георгиев попита транспортния министър Николай Събев дали е правено настоящо изследване и допустимо ли е въобще да се построи железопътна линия, която да свързва Смолян с вътрешността на страната. „ Правителството се пробва да вкара „ зелена договорка “, като се затворят тецовете, а в това време не се подхващат дейности да се построи жп линия до един от регионалните центрове, откакто е потвърдено, че жп превозът е най-екологичен. Обещават се 4 нови моста над Дунав, 2 огромни тунела, нови автомагистрали и пътища, само че не и разширение на железопътните линии. Да разбираме ли, че жп превозът не е приоритет на новото държавно управление (както и на другите преди него)? “, пита Георгиев.

Според него, с построяването на линията ще се облекчи автомобилният трафик по пътя Асеновград-Смолян, ще се понижат нездравословните излъчвания, по-ефективна ще е работата на Български пощи и по-добра свързаността и сигурността при пътешестване в зимните месеци, когато автомобилният превоз в района е усложнен. Полза може да има и за развиването на туризма в цялата област Смолян.

„ Мислено ли е в вероятност за създаване на трета жп връзка с Гърция? Това може да стане при гара Бук (дн. Паранести - б.р.) “, приключва питането си националният представител.



Транспортният министър отговори, че все още няма направено настоящо изследване по отношение на опциите за изграждане на железопътна линия, която да свърже Асеновград и Смолян.
Свързани вести Път през Лилково съкратява трасето до Пампорово с 30 км
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР