Да се интeресуваме и да събираме колкото се може повече

...
Да се интeресуваме и да събираме колкото се може повече
Коментари Харесай

Как да „настроиш“ сексуалния ти живот спрямо менструалния ти цикъл

Да се интeресуваме и да събираме колкото се може повече информация за менструалния ни цикъл е част от пътуването ни към самите себе си, към осмислянето и помиряването със личното ни тяло, с цел да сме щастливи и да живеем пълноценно. Защото постоянно има какво още да научим и в никакъв случай не е прекомерно късно да стартираме да водим тези диалози.

Като за начало, в случай че имате менструален цикъл, то хормоните ви са разнообразни всеки ден. Тази смяна в тялото въздейства на настроенията ви, на силата ви, на либидото ви, на храната, която ви кара да се чувствате най-добре.

Още от дребни като че ли растем с мисълта, че менструацията е нещо отблъскващо и срамно, че е признаците ѝ са нещо, на което не би трябвало да обръщаме внимание, за което би трябвало да заобикаляме да приказваме – нещо, което няма значение. Време е да сложим завършек на този метод на мислене, тъй като с него единствено си вредим.
 Смехотворни легенди за менструацията през вековете  Смехотворни легенди за менструацията през вековете  Смехотворни легенди за менструацията през вековете  Смехотворни легенди за менструацията през вековете
В тази публикация няма да приказваме за физическите признаци и вътрешните промени в тялото по време на менструация, а ще се съсредоточим върху метода, по който тези признаци въздействат на персоналния ни живот.

Накратко, всяко тяло е друго, само че най-общо можем да разделим женския менструален цикъл на 4 стадия (с ангажимента, че първите два се припокриват):

Менструация;

По време на менструалното кръвотечение тялото се оправя единствено и няма потребност от нашата помощ. Това е интервал на интензивно вътрешно филтриране, когато ние имаме по-голяма потребност да се вгледаме в себе си, да забавим темпото и да се изолираме от света. Напълно обикновено е да желаете да си дадете отмора от излизането с приятелки и да не поставяте колегата си преди всичко.

Не се тормозете, не сте „ счупени “, нямате проблем с либидото и не би трябвало да се съмнявате в възприятията си, това е просто фаза, която ще отмине.

По това време интуицията ви е изострена, по тази причина се вслушайте деликатно във вътрешния си глас и се оглеждайте за предупредителни знаци. И нещо доста значимо: колкото повече внимание си обърнете, колкото по-добре се погрижите за себе си и колкото повече си починете, толкоз по-позитивни и заредени ще бъдете през фоликуларната фаза.

Фоликуларна фаза – от първия ден на менструацията до овулацията, продължава към 2 седмици ;

След края на менструацията най-сетне усещаме, че идваме на себе си и възвръщаме силата си. Сега е най-подходящият миг да се впуснете в нови инициативи, да излезете от зоната си на комфорт, да сте смели, спонтанни и даже малко неразумни.

Погрижете се за разнообразието във връзката си, проявете самодейност и направете нещо благо и ексцентрично за обичания си човек. Ако решите да се позабавлявате под завивките, безусловно използвайте лубрикант, тъй като тялото ви към момента е в „ изсъхнал “ интервал на възобновяване след края на менструацията.
 Смехотворни легенди за менструацията през вековете: Част 2  Смехотворни легенди за менструацията през вековете: Част 2  Смехотворни легенди за менструацията през вековете: Част 2  Смехотворни легенди за менструацията през вековете: Част 2
Овулаторна фаза (овулация);

Чувствате се заредени с сила, продуктивни, мечтани, способни да покорите целия свят. Тялото ви подсказва, че е време да се позабавлявате, по тази причина го послушайте и се наслаждавайте! Каквото и да решите да вършиме, единствено не оставайте у дома прекомерно дълго (освен в случай че не го желаете, схваща се), тъй като ще се почувствате самотни и непродуктивни.

Излизайте, канете посетители, създавайте контакти. Възможно е да сте по-палави от нормално и да танцувате към границата на положителното държание. Любопитен факт: поради високите равнища на естроген в този интервал сте изключително привлечени от типичен алфа мъжкари с високи равнища на тестостерон.

Лутеална фаза – от края на овулацията до първия ден от менструацията, може да продължи сред 11 и 17 дни;

В началото към момента усещате позитивите от овулаторната фаза, само че след първата седмица може да усетите прочувствени промени. Те не идват внезапно, а по-скоро като плавна вълна, която последователно ви обгръща. Затова, в случай че усетите, че имате потребност от отмора – починете си, в случай че не сте в въодушевление за излизане – останете си у дома. Не се опитвайте да се справите с всичко по едно и също време.

По това време може да усетите дискомфорта от предменструалните синдроми, само че положителната вест е, че дружно с тях се завръща и интуицията ви – в случай че има нещо, което по един или различен метод сте пропуснали да забележите, в този момент то ще ви „ избоде очите “. Причината е спадът на естрогена, който нормално ни прави по-търпеливи и по-склонни да прощаваме и да си „ затваряме очите “, когато се сблъскаме с нещо, което не ни харесва.

Що се отнася до половия ви живот, имате потребност от повече любовна предигра и физическа непосредственост отвън самия сексуален акт спрямо овулаторния интервал, в който „ палите бързо “.

И като за край, ироничният извод е, че доста пъти сме асоциирали прекомерната сензитивност и несдържаност на дамите „ в това време от месеца “ с предменструалните признаци, само че истината е, че това не е вследствие на хормонален дислабанс, а вътрешният глас на нашата женска същина, която се пробужда, с цел да ни подскаже, че нещо в живота ни не е наред.
 Каква е твоята магическа мощ?
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР