Да създадеш река измежду планините на Абу Даби от едната

...
Да създадеш река измежду планините на Абу Даби от едната
Коментари Харесай

Реката за $50 милиона в изпепеляващата пустиня на Аби Даби, която е център на световни първенства по каяк

Да " създадеш " река всред планините на Абу Даби от едната страна и голямата пустиня от другата надали е лесна работа, само че в действителност е реалност. Освен това е и доста скъпо. Реката е част от парк, в който са вложени 50 милиона $ - Al Ain Adventure Park. Той е ситуиран в град-оазис Ал Айн, на едвам час и половина от центъра на Абу Даби. Това е и първата дестинация за рафтинг, която се намира в Близкия изток.

Гледката сигурно в внушителна, имайки поради, че реката се намира в район, където няма естествени реки, а летните температури постоянно се повишават 49 °C. Но не и извънредно в страна, в което съвсем всичко е основано изкуствено, като се стартира от плажове, сняг и даже дъжд, когато е нужно.

Паркът може да ви обезпечи преживяване с каяк и рафтинг от международна класа. Реката се простира на 1,2 километра, осигурявайки предизвикателно пътешестване на приключенците.

Нещо повече - Al Ain Adventure Park получи интернационално самопризнание като център за професионални занимания за хората, които желаят да усъвършенстват уменията си в разнообразни дисциплини.

Паркът се трансформира в желана дестинация за тренировки на доста първенци по сърф, рафтъри и олимпийски тимове по каяк.

Той е хазаин на над 300 спортисти от 35 разнообразни страни. Сред надпреварите, провеждани в парка са и влиятелното Световно състезание по рафтинг, проведено от Международната федерация по рафтинг през 2016 година, както и серия от тренировки по слалом и каяк и други надпревари.

Истинско предизвикателство е поддържането на воден парк посред пустинята. Паркът разчита доставки на вода от друго емирство в страната. Морската вода се обезсолява и се третира, с цел да дава отговор на стандартите за качество.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР