Да решат тест, да анализират фрагмент от текст от книгата

...
Да решат тест, да анализират фрагмент от текст от книгата
Коментари Харесай

„Веселата наука“ на Фридрих Ницше ще анализират кандидат-студентите по философия в СУ


Да решат тест, да проучват откъс от текст от книгата на немския мъдрец Фридрих Ницше „ Веселата просвета “ и да развият тематика, озаглавена „ Тялото като природа и тялото като просвета “. Това би трябвало да създадат кандидат-студентите, които се явяват на днешния изпит по Философия и Социални науки в Софийския университет „ Климент Охридски “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Изпитът се организира в зала 292 на Ректората и е част от кандидатстудентската сесия на Алма матер за образователната 2018/2019 година На него са се записали 52 претенденти, а ръководител на изпитната комисия е проф. Хари Паницидис.

Изпитът е писмен, неизвестен, а общата му дълготрайност е 4 часа. Той се основава на предметите „ Психология и логичност “, „ Етика и право “, „ Философия “ и „ Свят и персона “, изучавани в учебните заведения от 9 до 12 клас.

„ Надявам се, че мобилизацията ви е задоволително мощна, с цел да се справите с тези въпроси, по които ще пишете през днешния ден. Убедена съм, че вашето знание и вашето схващане ще бъдат показани в писмените работи, тъй че да получите високи оценки от нашата изпитна комисия “, сподели преди началото на изпита зам.ректорът по образователната активност проф. Ренета Божанкова. Тя насочи благопожелание към всички зрелостници да се срещнат в същата публика наесен, само че към този момент като преподаватели и студенти.

С сполучливо изискан изпит кандидат-студентите могат да се запишат в специалностите „ Философия “, „ Социология “, „ Политология “, „ Културология “, „ Библиотечно-информационни науки “ и доста други.

Днес се организира и изпитът по италиански език, който включва с себе си диктовка, преразказ на прочетен текст, превод от италиански на български и решение на тест. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР