Да разпознаем растението цикория не е трудно, тъй като то

...
Да разпознаем растението цикория не е трудно, тъй като то
Коментари Харесай

Кой е най-полезният заместител на кафето

Да разпознаем растението цикория не е мъчно, защото то е със сини цветчета. Това, което обаче евентуално не знаем за него е, че е от фамилията на глухарчетата.

Друго забавно за цикорията е, че за първи път придобива известност във Франция по времето на Наполеон, когато комерсиалните блокади на владетеля довеждат до голям дефицит на кафе в цялата страна. Оттогава цикорията се употребява като пълностоен сурогат на кафето и е харесвана от феновете на напитките без наличие на кофеин. В самото растение няма кофеин, само че напитката от него има аналогия с усета на изпечено кафе.

Сред другите аргументи цикорията да е толкоз желана, са изгодите ѝ за здравето. Освен че има високи равнища на инсулин и антипаразитни свойства, тя може да подкрепи намаляването на холестерола и да работи удобно на червата.
 Снимка 613126  
Всъщност, кафе от цикория може да си създадем, в случай че си купим примес от кафени зърна и цикория. Другият вид е ние сами да си създадем сместа. За задачата ще ни бъдат нужни свежи корени от цикория, които да измием, изсушим, наситним и изпечем, а по-късно към този момент смлени, да смесим с кафе.

Кафето от цикория има усет, сходен на елементарното кафе, въпреки и малко по-землист и наподобяващ лешник. За предпочитане е да го пием неподсладено, само че с малко сметана, написа Tasting Table.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР