Да разбираш себе си и околните е умение, което се

...
Да разбираш себе си и околните е умение, което се
Коментари Харесай

Голямата петорка: кои са основните черти на характера

Да разбираш себе си и близките е умеене, което се учи. Ако всички имахме идентични характери, животът щеше да е отегчителен. Повечето модерни психолози се сплотяват към схващането, че има пет съществени личностни черти, което се показва посредством по този начин наречения „ петфакторен модел “, при който всеки от нас има по малко от всяка линия, само че една или две доминират.

Добросъвестност

Хората, които се класират високо по скалата на тази личностна линия са ефикасни, добре проведени и самодостоятелни. Те желан да възнамеряват нещата авансово и се стремят към високи достижения. Хората, които се класират по-ниско по тази канара, виждат добросъвестните хора като прекомерно сковани и дребнави.

Забавен факт : изследвания демонстрират, че бракът с „ безкористен “ човек усилва личните шансове за триумф на работното място. Добре проведеният сватбен сътрудник може да увеличи продуктивността ви и да ви помогне да постигнете повече.

Екстравертност

Хората, които се класират високо по тази канара, получават сила от общуването с близките. Те са разговорливи, отворени и се усещат удобно под светлината на прожекторите. Други могат да ги възприемат като властни и търсещи внимание.

Забавен факт: Обърнете внимание на мощното здрависване. Проучванията демонстрират, че мъжете със мощно здрависване е по-вероятно да са екстраверти и по-малко евентуално да са невротични. При дамите не се открива такава връзка.

Сговорчивост

Хората, които се класират високо по тази канара, са надеждни, отзивчиви и деликатни към другите. Те са известни с просоциалното си държание и постоянно се занимават с доброволчески труд и други алтруистични действия. Другите обаче, могат да ги виждат като наивни или прекомерно пасивни.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР