Да пуснете ГЕРБ в изпълнителната власт е като да оставите

...
Да пуснете ГЕРБ в изпълнителната власт е като да оставите
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев, ДБ: Няма вариант, в който да подкрепим мандат на ГЕРБ

" Да пуснете ГЕРБ в изпълнителната власт е като да оставите малко дете единствено в сладкарница. Това гледахме 12 години и по тази причина те драпат толкоз. ГЕРБ знае по какъв начин да се промени, само че не е единствено да го споделят на конференции, а да го създадат ". Това съобщи Ивайло Мирчев от " Демократична България ".

" Тепърва ще решаваме за кой да гласуваме за ръководител на Народното събрание, само че считаме, че Никола Минчев се оправи същински добре като ръководител на Народното събрание ", сподели още той пред bTV.

" ГЕРБ се пробват да си измият ръцете с " Демократична България " или пък са разбрали, че Демократична България е извънредно значим фактор за образуване на държавно управление. Още в предния парламент Христо Иванов се обърна от трибуната на Народното събрание към новото болшинство сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " и им сподели, че в случай че в този момент смъкват държавното управление нямат проект какво ще създадат. ГЕРБ нямаше сътрудник на предходните три избора, няма сътрудник и в този момент. А това е по този начин, тъй като ГЕРБ не желае да се промени. За да се промени, би трябвало да застане против корупционния модел, който самичък сътвори ", безапелационен бе той.

" Четирите тематики, за които ще беседва контактната група на ГЕРБ в лицето на Росен Плевнелиев и Соломон Паси, са евроатлантизъм, финанси, обществена сфера и правораздаване. Те се припокриват с нашите цели, само че на думи, а на каузи - не. В програмата на ГЕРБ постоянно има една точка за правосъдната промяна. Когато обаче стане дума за битката с корупцията в границите на Народното събрание, ГЕРБ ги няма.

 

Когато трябваше да изслушаме Гешев или имаше някакво развиване против Гешев, те го пазеха, бяха на амбразурата. ГЕРБ с изключение на на думи и на конференции, действителни дейности не подхващат.

 

Тук не става дума за персоналната промяна на Иван Гешев. Проблемът е да не се роди нов Гешев. Трябва да има реформиране на прокуратурата. С началото на ръководството на ГЕРБ в прилежаща Румъния беше подписано защитно съглашение с Международния валутен фонд.

 

Резултатът е, че в Румъния тази правосъдна промяна мина и има две държавни управления в пандиза. В България няма нито един наказан министър. Ако слушаме ГЕРБ, България е най-некорумпираната страна. Но всички знаем, че тук чувството е друго. В Румъния има доста кметове в пандиза и към този момент когато в Румъния искаш да станеш министър си задаваш въпросна - желая ли да си виждам децата, или 20 години мога да прекарам в пандиза, тъй като съм подкупен.

 

В България това го няма, тъй като министъра има чадър в прокуратурата. Това е моделът " ГЕРБ " и това те не желаят да трансформират.

Няма вид, в който да подкрепим мандат на ГЕРБ. За Еврозоната и Шенген Демократична България постоянно ще поддържа политики в тази посока ", изясни Мирчев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР