Да построите училище, закрит паркинг или краварник и да монтирате

...
Да построите училище, закрит паркинг или краварник и да монтирате
Коментари Харесай

Израел въвежда изискване за соларни панели на покривите на много от новите сгради

Да построите учебно заведение, закрит паркинг или краварник и да монтирате слънчеви панели на покрива им, може да звучи малко необичайно, само че в Израел това се трансформира в действителност, съобщи Ройтерс.

Властите в страната вкарват условие на покривите на всички нови здания, които не са предопределени за жилищни потребности, да бъдат ситуирани фотоволтаични слънчеви панели. Целта е да бъдат реализирани задачите на Израел за увеличение на производството на електрическа сила, създадена от възобновими енергийни източници и да бъде обезпечено задоволително електричество за бързо възходящото население на страната. 

Израел се радва на доста слънце през по-голяма част от годината, само че територията му е прекомерно дребна, с цел да разчита на обичайните слънчеви паркове, при които фотоволтаичните слънчеви панели са инсталирани на земята. Освен това в Израел няма подобаващи условия за производството на електрическа енергия чрез водноелектрически централи или вятърни паркове.

Израел изостава от графика за постигането на задачата си, която планува до 2030 година страната да създава 30 на 100 от електрическата енергия си благодарение на възобновими енергийни източници, отбелязва Рон Ейфер, който е началник на отдела за развиване на системи за възобновима и устойчива сила към израелското министерство на енергетиката.

" Трябва да предприемем някои решителни стъпки ", безапелационен е  Ейфер. 

При приемането на държавния бюджет на Израел през предишния месец, държавното управление на страната включи разпоредба, съгласно която се планува в границите на 180 дни да бъде въведено условие покривите на всички нови здания, които не са с жилищно предопределение, да бъдат покрити със слънчеви панели. 

Покривите на жилищните здания пък би трябвало да бъдат проектирани по този начин, че да може по-късно върху тях елементарно да бъдат инсталирани фотоволтаични слънчеви панели.

Подобна самодейност беше сполучливо въведена в Израел преди десетилетия. Тогава притежателите на жилища бяха задължени да употребяват в домовете си бойлери, при които водата се затопля посредством електричество, генерирано от слънчеви панели. Днес тези съоръжения могат да се видят по покривите на жилищните здания в цялата страна. Ако не беше подхваната тази самодейност, Израел трябваше да създава с 8 на 100 повече електрическа сила, с цел да задоволи потребностите на страната, отбелязва Ройтерс. 

Властите в Израел са въвели редица тласъци в поддръжка на производителите на електрическа сила от възобновими енергийни източници. Те включват освобождение от задължението да се показват някои разрешителни, данъчни облекчения и награди над пазарната цена за дребните производители на електрическа сила.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР