Да помагаме на Украйна да победи Русия на своя територия

...
Да помагаме на Украйна да победи Русия на своя територия
Коментари Харесай

Русия е ангажирала 97% от армията си с Украйна, но постига само толкова, смятат в Лондон

Да оказваме помощ на Украйна да победи Русия на своя територия в действителност ускорява личната ни сигурност. Ако 97% от съветската войска сега е ангажирана с Украйна при доста, доста високо равнище на изтощение на ресурсите и нейната бойна успеваемост е евентуално понижена с 40%, а близо две трети от танковете им са унищожени или развалени, това има директни последствия за сигурността на Европа ".

Това съобщи пред Би Би Си английският министър на защитата Бен Уолъс отговор на въпрос не заплаща ли страната прекомерно висока цената на понижени военни благоприятни условия в името на помощта за Украйна.

" Мисля, че това, което Русия прави в опитите си да напредне, го прави - когато приказваме за хората - на равнища на безсилие съвсем като от Първата международна война и с успеваемост, измерено по-скоро на метри, в сравнение с километри ", изясни той на водещия Ник Робинсън. " Най-голямата неопределеност " е какво се случва, когато имате съветски водачи, които или " са се откъснали от действителността ", или " не зачитат личния човешки живот [на руснаците] ".

Мнението на Уолъс, че на Русия липсва задоволително механизирана бойна мощност за пробив, към този момент бе изказано в оценки на американския Институт за проучване на войната (ISW). Там считат, че съветската войска би трябвало да претърпи забележителна реорганизация, преди да си възвърне способността да води ефикасна маневрена война. " Наблюденията на Уолъс демонстрират още, че Русия не разполага с неизползвани боеспособни запаси, способни да извършат широкомащабна атака, което също е оценка на ISW ", се споделя в бюлетина на института от четвъртък.

От ISW направиха и връзка сред думите на английския министър на защитата за огромни количества извадени от строя съветски танкове и IISS), че Русия е изгубила към 50 % от своите танкове T-72B и T-72B3M и доста танкове T-80, принуждавайки съветските сили да разчитат на по-старо съоръжение.

Министерството на защитата на Обединеното кралство оцени в утринния си бюлетин в " Туитър ", че Кремъл евентуално признава, че ниските равнища на промишлено произвеждане на Русия са " сериозна уязвимост " и не дават отговор на дълготрайните условия на Кремъл

 Западът поръчва муниции за Украйна, Берлин сложи изискване за самолетите Западът поръчва муниции за Украйна, Берлин сложи изискване за самолетите

Норвежката разследваща работа (NIS) означи, че Русия към момента е в положение да създава огромни количества дребни оръжия, ракети и танкове, само че че базата на отбранителната индустрия ще продължи да се бори с компенсирането на резултатите от западните наказания. От NIS прибавят, че Русия също ще би трябвало да постави обилни старания за основаване на нови индустриални линии и ще ѝ би трябвало време за наемане и образование на служащи.

Със сигурност няма да го създадат в точния момент, с цел да повлияят на изхода от настоящата съветска атака или от вероятно украинско контранастъпление в идващите месеци. Руският президент Владимир Путин надали ще разгласи и някаки ограничения за по-нататъшна ескалация на войната в Украйна, огромни нови съветски мобилизационни начинания или друга значима политика в плануваното си послание към Руското федерално заседание на 21 февруар. То бе отлагано няколко пъти през 2022 година евентуално с вярата в последна сметка да употребява тази тирада, с цел да отпразнува огромните съветски победи в Украйна, само че такива победи липсват на фона на засилената рецензия към метода, по който Кремъл води войната. Путин евентуално ще преопакова като ново достижение съветските ограничения за консолидиране на окупирани територии в данъчната и обществената системи на Руската федерация.

Руската войска не е постигнала забележителен действен триумф в Украйна от завладяването на Северодонецк през юли 2022 година, а украинските сили са освободили съвсем 18 хил квадратни километра територия, подсетиха от ISW.

 Русия е заела 97% от армията си с Украйна, само че реализира единствено толкоз, считат в Лондон
© Reuters

Преди срещата на министрите на защитата на НАТО в сряда Бен Уолъс добави, че " светът се движи по траекторията към по-голяма опасност. Изреждайки войната в Украйна, " все по-самоувереният Китай ", " Ал-Кйдта, Ал-Шабааб в Източна Африка, радикализацията и ислямския екстремизъм на африканския континент, той сподели, че светът е станал " доста по-опасно и несигурно място ".

Руските сили се пробват да напреднат на всички фронтове, сподели Уолъс. " Всъщност не виждаме такова скупчване на една единствена мощ, която да пробие в огромна атака. Току-що видяхме изпитание за придвижване и това пристигна на голяма цена за съветската войска ", изясни той още за Би Би Си.

Западни чиновници, представени от " Уолстрийт джърнъл ", споделят, че офанзивата е малко евентуално да бъде едно само събитие. В същото време Украйна се стреми да посрещне офанзивите, печелейки време за създаване на личните си сили за атака за отвоюване на територии, окупирани от Русия, може би напролет.

Непосредствен приоритет са боеприпасите и на Запад се пробват да обучат украинските войски да следват западни стандарти за използването ми - посредством усъвършенствана тактичност и съгласуваност - при което се вършат много по-малко изстрели.

" Украйна употребява големи количества муниции, с цел да се отбрани, частично по тази причина ги образоваме да се ражават по западен метод ", сподели Уолъс пред Times Radio. Англия е купувала и търгувала със общоприети муниции, " които са руски ", като в същото време е пособия на украинската войска да се преобразува, с цел да отключи " достъп до нашите ресурси от муниции ", добави той.

" В същото време ние се образоваме, с цел да сме сигурни, че се употребява по метод, който е доста работлив и прецизен. Руският или руският метод на водене на борба е с доста тежки муниции, солидни артилерийски залпове и в никакъв случай не сме се организирали по този начин, с цел да се сражаваме в НАТО ", сподели той.

" Русия продължава да хвърля огромен брой спомагателни хора в борбата ", сподели министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин в сряда. " И тези хора са зле подготвени и зле оборудвани и заради това ги виждаме да носят доста жертви. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР