Да поддържаш една жп линия за един единствен пътник и

...
Да поддържаш една жп линия за един единствен пътник и
Коментари Харесай

Само в Япония: Жп гара се поддържа само заради едно дете (ВИДЕО)

Да поддържаш една жп линия за един единствен пасажер и то години наред наподобява немислимо, даже малко налудничаво, защото е извънредно „ стопански нерентабилно “! Немислимото се оказва обаче допустимо в непредсказуемата, изолирана от света в продължение на съвсем хилядолетие Япония!

Това е страната на доблестните самураи; на стабилно поддържаните традиции; на извънредно бързо разрастваща се модерна стопанска система, родила изкуствения интелект; на работливи, дълго живеещи хора, обгрижвани от страната от рождение – до самата им гибел!

Въпросната жп линия се намира в предградие на остров Хокайдо. Тя е издигната в недалечното минало от локалната администрация, с цел да могат жителите на предградието да изпращат по нея децата си на учебно заведение. С времето обаче, огромна част от жителите на предградието се изселват и в него остават едвам 36 души!

Между тях е и 12-годишна госпожица, на която й следва гимназиално образование в гимназия, ситуирана на разстояние, изминавано за 35 минути с трен. И страната взема решение да не закрива ж.п. линията до дипломирането на момичето!

Гарата се обслужва, релсите се чистят от сняг и всеки образователен ден влакът води заран девойката до учебното заведение и вечер я връща назад! И по този начин в продължение на 3 години! Твърде учудващо за другояче спестовните японци, нали?!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР