Да, по правило майките ни са най-добрите и най-обичаните хора

...
Да, по правило майките ни са най-добрите и най-обичаните хора
Коментари Харесай

Седем типа токсични майки, които нанасят емоционална травма на децата си

Да, по предписание майките ни са най-хубавите и най-обичаните хора в живота ни, само че, уви, не всички са такива.

Отглеждането и възпитанието на деца не е най-лесното нещо и, за жалост, на този свят няма учебник, който да ни демонстрира по какъв начин да бъдем отличници в това отношение.

Всички ние сме израснали в разнообразни фамилии и родителите ни са ни възпитавали по друг метод... И макар че множеството ни майки са желали най-хубавото за нас и са считали, че ни възпитават вярно, това не всеки път е било по този начин. Ще поговорим за някои от най-често срещаните видове токсични майки. Онези, които нараняват и трансформират живота на децата си в пъкъл, често без даже да го осъзнават.

Ако имате късмета да сте били " надарени " с подобен вид майка, има възможност прочувствената контузия, която ви е нанесла като дете, да е към момента с вас и в този момент, когато сте към този момент в зрелост.

Затова ето 7-те съществени вида токсични майки, които оставят трайни белези в душата на децата си:

1. Контролиращата

Това е майка, която се стреми да управлява всеки аспект от живота на детето си. Тя желае то да прави тъкмо това, което тя му споделя, тъкмо както тя споделя, и то незабавно.

И въпреки че може да счита, че ви е възпитала строго, само че заслужено, тя е позволила доста неточности по пътя си, и ви е предизвикала доста прочувствена болежка.

2. Инвазивната

Това е майка, която няма визия за персонално пространство и не схваща какво са персоналните граници. Тя непрекъснато преглежда движимостите ви, подробно разпитва за всеки дребен подробност и има вяра, че не сте обособена персона, а част от един организъм, наименуван " семейство ".

Такава жена има вяра, че има право да знае всичко за вас от – до. Тя откровено не схваща по какъв начин е допустимо някои неща да са персонални и да засягат единствено вас и има вяра, че детето си не би трябвало да има никакви секрети от майка. Вероятно тя е повода, заради която не си водите (и в никакъв случай не сте си водили) дневник и се стараете да не говорите доста за персоналния си живот.

3. Пренебрегващата

Тя слага своите лични ползи преди всичко. Очевидно не е щастлива от обстоятелството, че носи отговорност за вас. Съответно ви отделя минимално внимание (а постоянно даже никакво, като ви оставя в ръцете на някой друг).

Възможно е даже да ви обича, само че по една или друга причина да не ви отделя вниманието, от което се нуждаете. В материално отношение може да имате всичко, което душата ви желае, само че от прочувствената обвързаност няма и диря. Пренебрегването може да се прояви в доста форми - и вие го знаете добре. Вероятно по тази причина като възрастен човек се хващате със смъртоносна мощ за всеки евентуален сътрудник, който ви обръща внимание.

4. Майката с нереалистични упования

Това е майка, която има вяра, че тъй като сте нейно дете, би трябвало да сте съвършени - във всичко. Тя чака от вас да получавате единствено най-високи оценки в учебно заведение и постоянно слага летвата на упованията си на недостижими висоти.

5. Агресивната

Живеенето и израстването с този вид майка евентуално е най-трудното нещо, което може да се направи. Тя изпада в смут поради съвсем всяко малко нещо. Ходите на пръсти из къщата и се пробвате да ѝ угодите по всички вероятни способи, само че в последна сметка стартирате да осъзнавате, че колкото и да се стараете, тя в никакъв случай няма да бъде изцяло задоволена.

Всичко, което се обърква в живота ѝ, непроменяемо е по ваша виновност и тя отвреме-навреме си изкарва гнева върху вас - по всички вероятни способи.

6. Нарцистичната

Това е майка, която има вяра, че всичко в нейния живот би трябвало да е напълно и че светът се върти към нея. Тя също по този начин съчетава доста от чертите на другите токсични видове майки, разказани в тази публикация, написа уеб сайтът " Обекти ", цитирайки " Клубер ".

Това, което тя желае, постоянно е извънредно по-важно от вашите стремежи. Страхотна актриса е и хората към вас може да считат, че фамилията ви е съвсем идеално, само че вие знаете истината, нали?

7. Майка, която се нуждае от внимание

Това е майка, която се нуждае от вашето внимание. Всеки ден тя се прибира у дома изтощена и единственото нещо, което желае, е някой да я изслуша и да я съжали. А готвенето и чистенето по предписание падат на вашите рамене. Децата, които порастват с такава майка, са склонни да пораснат доста бързо.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР