Да пътуваш в петък 13-и“ от Таня Глухчева е едно

...
Да пътуваш в петък 13-и“ от Таня Глухчева е едно
Коментари Харесай

„Да пътуваш в петък 13-и“ от Таня Глухчева (предложение за четене)

„ Да пътуваш в петък 13-и “ от Таня Глухчева е едно дълго чакано пътешестване до Южна Америка, среща с екзотичната, привличаща, само че от време на време и малко плашеща просвета на Бразилия, Аржентина, Чили, конфликт с разнообразни нрави и традиции, разнообразни разбирания и мироглед. И досег до изпълнената с инциденти орис на едно латиноамериканско семейство.

Читателят се среща с най-големия брат, избягал преди години от диктатурата на Пиночет и от непрестанната опасност от затвор, тегнеща над главата му, с ревностната и нестабилна сестра, която не изпуска от взор мъжа си и живее в непрекъснат боязън, че някоя друга жена ще ѝ го отнеме, с мащехата, която е отказала да се грижи за децата, които не са излезли от нейната вътрешност, с лимитираните и потиснати дами, които са посветили целия си живот на задоволяването на мъжките прищявки, с капризния по-малък брат, играещ ролята на латиноамерикански мачо, и с доста други персонажи, допълващи разноцветната палитра на тези чудати облици.

Дълбоко защитавани секрети излизат нескрито, човешкото двуличие и еснафщина смъкват маските на благоприличието и се разкриват в цялата си грозотия, само че въпреки всичко посред жестокостта и злобата не престават да виреят и благородството и честността.

В последна сметка физическото пътешестване се трансформира в главен катализатор на духовно съзряване и проглеждане за житейските истини.

За създателя

Таня Георгиева Глухчева е докторант по „ Политология ” в СУ „ Св. Климент Охридски ”. Винаги е мечтала да обиколи Латинска Америка.

„ Човекът, измислил поговорката „ Да бе си спокойно седяла, не би знамение видяла ” сигурно е имал поради някой като мен. За негативен интервал от време видях толкоз доста неща, положителното и неприятното се преплитат, научих толкоз доста за метода на живот, претърпях неща от градската джунгла, които в никакъв случай не съм предполагала, че съществуват в наши дни “, споделя за себе си Таня Глухчева.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР