Да охладя малко ентусиазма на феновете на служебния кабинет. Финансовият

...
Да охладя малко ентусиазма на феновете на служебния кабинет. Финансовият
Коментари Харесай

Емил Василев: Президентът да поиздърпа ушите на тия готини момчета - министрите на финансите и икономиката

Да охладя малко ентусиазма на почитателите на служебния кабинет. Финансовият министър послъгва. Преизпълнението на бюджетните доходи идва не от запълване на дупки и нападжийски инспекции на неточни компании. Идва от свръхпостъпления от Данък добавена стойност и данък на база увеличените цени на електрическата енергия и горивата.

Това разяснява във " Facebook " юристът Емил Василев.

А това го плащаме всички ние - елементарните жители и бизнесът. Правителството напълно умишлено отпусна юздите в енергетиката и в този момент несъмнено се пита дали не направи неточност, наблюдавайки галопиращите цени на тока. В същото време брутално се подвигнаха интернационалните цени на петрола и горивата.

Всичко това цялостни крепко хазната, само че слага на тестване фамилните бюджети и конкурентоспособността на бизнеса, който също е заставен да подвига цените и да свива производството. В резултат се надува инфлацията и се смъкват действителните приходи.

Опасявам се, че до момента в който преизчислят пенсиите с прословутите 12%, растежът на потребителските цени авансово ще е изял нарастването. Няма да е зле Президентът да поиздърпа ушите на тия готини момчета - министрите на финансите и стопанската система, щото и те леко поизфърчаха в облаците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР