Да обичаме Света Богородица и да следваме нейния добър пример.

...
Да обичаме Света Богородица и да следваме нейния добър пример.
Коментари Харесай

Патриарх Неофит: Да обичаме Света Богородица и да следваме нейния пример

Да обичаме Света Богородица и да следваме нейния добър образец. Да живеем почтено. Това сподели Негово Светейшество Българския Патриарх Неофит, който дойде в Троянския манастир, където оглави празничната Света Литургия на Голяма Богородица.

Следвайте образеца на Света Богородица, нейния път, в който тя се утвърждаваше, по този начин и ние да живеем почтено за нашето звание на христови чиновници, сподели патриарх Неофит.

Хиляди миряни и духовници от цялата страна идват в Троянския манастир "Успение Богородично " на храмовия му празник, с цел да се поклонят пред чудотворната икона на Пресвета Богородица Троеручица и да вземат участие в богослужението.

Веднага след Светата литургия, управлявана от патриарх Неофит, стартира лития с чудотворната икона Пресвета Богородица Троеручица от храма до мястото на първото знамение осъществено от иконата.

Днес православната черква празнува Успение на Пресвета Богородица, Успение Богородично или Голяма Богородица. Това е един от най-големите християнски празници, празнуван еднообразно и от православни, католици и от други християнски деноминации. Този ден е отдаден на гибелта на Божията майка или на успението ѝ. Според преданието, на този ден апостолите се събрали от местата, където проповядвали, с цел да се простят със Света Богородица и да погребат пречистото ѝ тяло.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР