Да не се пие водата в пострадалите от наводнението села,

...
Да не се пие водата в пострадалите от наводнението села,
Коментари Харесай

РЗИ: Да не се пие водата в наводнените села, раните да се почистват веднага - Здраве

Да не се пие водата в потърпевшите от наводнението села, раните да се почистват незабавно, при температура и гадене да се търси лекарска помощ - това предложи началникът на РЗИ Пловдив доктор Сийка Димчева .

По Българска национална телевизия тя заяви, че здравната ревизия е разпоредила на кметовете на общините скупчването, обработката и извозването на отпадъците да се прави под непоколебим надзор, с цел да не се допусне те да станат източници на зараза.

Кметът на община Марица Димитър Иванов заяви, че до края на деня отпадъците да бъдат извозени до хранилище, а незабавно по-късно във всяка къща да влезе компания, която да направи стерилизация. Всички наставления от РЗИ се съблюдават, сподели той.

По думите на доктор Димчева през вчерашния ден още веднъж е било осъществено пробонабиране за тестване на водата, само че използването ѝ за пиянство ще бъде позволена, откакто има трайни лабораторни резултати, че е годна.

Тази заран кметът на Карлово Емил Кабаиванов заяви, че. Пострадали са повече от 340 къщи, 378 фамилии имат потребност от поддръжка от АСП. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР