Да не се казва на обикновените хора как ще се

...
Да не се казва на обикновените хора как ще се
Коментари Харесай

Туристическа организация иска държавата да не казва първо на хората накъде върви заболеваемостта от коронавирус

Да не се споделя на елементарните хора по какъв начин ще се трансформира в близко бъдеще ситуацията с ковид, а първо да бъде уведомявано министерството на туризма, по-късно и туристическите асоциации. За това упорства Алианса на туристическата промишленост в България (АТИБ), сплотяващ 15 браншови и съсловни организации.

" Настояваме предварителната информация във връзка с смяна на ситуацията да бъде свеждана до МТ и от там до асоциациите или непосредствено до тях, само че да не излиза в общественото пространство преди да е станало факт опасението, тъй като по този метод се всява непотребен боязън и тревога в жителите. Това рефлектира с незабавни отводи от към този момент заплатени резервации, което води до незабавни загуби ", гласи буквално тази част от на АТИБ!
 Ефектът на ковид: 93.0% от българите са пътували единствено в страната сред април и юни Ефектът на ковид: 93.0% от българите са пътували единствено в страната сред април и юни
През второто тримесечие на 2021 година по време на продължаващата епидемиологична конюнктура в страната 931.7 хиляди български жители са реализ...

Всъщност, това е едно от 8 претенции на АТИБ към здравното министерство. Другите са:

1. Да има ясна и здравно обоснована политика във връзка с имунизациите, която да бъде закон за институциите и предписание за жителите. Без тази политика и разнопосочните сигнали във връзка с успеваемостта на имунизацията е невероятно доближаването ни до естествени равнища на работа.

2. Упражняване на надзор за съблюдаване на здравните ограничения.

3. Има потребност от ясни и практични инструкции какво се случва при групово пътешестване и някой от групата по време на път се окаже положителен. Как реагира лидера на групата? Какво тъкмо се случва с групата?
 Хотелиерите упрекнаха Кацаров за напускащи чиновници и отлив на туристи Хотелиерите упрекнаха Кацаров за напускащи чиновници и отлив на туристи
Бългapcĸaтa xoтeлиepcĸa и pecтopaнтьopcĸa acoциaция (БXPA) пpизoвa бpaншa дa ce пoдгoтви зa cтaчни дeйcтвия зapaди „ пpoтивopeчиви...

4.Реципрочност на изискванията при влизане в дадени страни. Да се подписват двустранни съглашения, в случай че ситуацията разрешава, тъй че в случай че отсрещната страна не изисква проби или имунизационни документи, то и ние да не пожелаваме.

5. На двуседмична база да се вършат математически прогнози за вероятно развиване на заболеваемостта в другите дестинации и тази информация да бъде предоставяна на туристическия отрасъл.

6. Да се вземе решение както е в европейските страни, да вземем за пример Испания, при влизане от алена зона да се влиза с антигенен тест, в случай че не може за всички, то най-малко за имунизираните.

7. Да се дават безвъзмездни антигенни проби

Още от ИКОНОМИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР