Да не допускаме ожесточението, което опустошава в Украйна, в нашия

...
Да не допускаме ожесточението, което опустошава в Украйна, в нашия
Коментари Харесай

Радев: Да не пренасяме ожесточението от Украйна в нашия дом

Да не позволяваме ожесточението, което опустошава в Украйна, в нашия дом. Това прикани президентът Румен Радев в словото си по случай Освобождението на България на 3 март.

Президентът разяснява войната Украйна и прикани към съпричастност с търсещите леговище.

"Воюват синовете на два приятелски народа, чиито предци са положили кости на наша земя, сражавайки се един до друг за нашата независимост. За нас, българите, тази братоубийствена война през днешния ден е изключително мъчителна. Затова приканвам да не се поддаваме, да не позволяваме ожесточението, което опустошава земите на север в Украйна да се всели и в нашите сърца, да влезе и в нашия дом. Така, както преди години, дано и през днешния ден отворим прегръдки към всички бедстващи. Така, както преди години нашите предшественици намираха леговище в Киев, Одеса, Москва и Петербург. Нека бъдем хора ", съобщи Румен Радев.

Той сподели още, че не приема концепцията да не се отбелязва Националния празник на страната поради събитията в Украйна, тъй като таман проверките на историята са били причина за доста нещастия.

"Не, ние сме тук, с цел да почетем имената на нашите възрожденци, на нашите четници, на Паисий, на Раковски, на Левски, на Ботев, на всички, които с делото и саможертвата си напредваха и доближаваха възкресението на България ", сподели още Радев.

В умозаключение президентът сподели, че никоя памет не заслужава да бъде хвърлена на политическите бесове и прикани "да пазим историята си от осквернители и безродници ".

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР