Да направим България едно по-добро място за живеене зависи само

...
Да направим България едно по-добро място за живеене зависи само
Коментари Харесай

Министър Илиев: От нас като общество зависи да направим България по-добро място за живеене

„ Да създадем България едно по-добро място за живеене зависи единствено от нас като общество. Благодаря Ви, че сте дейни жители, тъй като единствено с хора с позиция и ясна визия за бъдещето можем да реализираме тази цел. “

Това сподели спортният министър Димитър Илиев пред участниците в събитието „ Демократична мозайка: Сцена на гражданското общество “ , проведено от Национален юношески конгрес и Форум Гражданско присъединяване. Той е безапелационен, че няма по какъв начин да се приказва за народна власт и устойчиви промени , в случай че няма гражданска интензивност и не се вслушваме в гласа на хората. В обществото върви спор къде и по какъв начин би трябвало да бъдат позиционирани младежките политики, добави той.

„ Като министър считам, че не може да има единствено една институция, която да е виновна за тях. Младежите са част от всяка сфера на публичния живот. В този подтекст е нужна съгласуваност сред всички институции, които работят за бъдещото ни потомство, за бъдещите ни водачи “ , уточни министърът.

В изявлението си пред форума Илиев сложи акцент върху още една доста значима тематика – доброволчеството .

„ Доброволците са хора, които отиват да оказват помощ на нуждаещите се без да чакат нищо – нито възнаграждение, нито облаги “ , съобщи спортният министър.

Още през август екипът на Министерството на младежта и спорта /ММС/ стартира работа по създаването на законопроект за доброволчеството .

„ Надявам се да създадем един добър план, с който да бъдат предпазени правата на доброволците и те да могат да се включват всякога, когато има потребност от сходни начинания “, сподели Илиев.

Спортният министър поздрави всички столичани и посетители на София с днешния празник на града.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР