Да комуникираш професионално е умение, което се развива с годините

...
Да комуникираш професионално е умение, което се развива с годините
Коментари Харесай

Майстори на разговорите: Ето как!

Да споделяш професионално е умеене, което се развива с годините и се учи от всеки.

Успехът му се гради върху искрено предпочитание на индивида да стане по-приятен за другите и осъзнаване на безконечното предписание, че от верния диалог могат да се извлекат персонални изгоди - другарства, работни контакти, продажби, самореклама, имидж пред сътрудниците и даже пред личното семейство.

От метода, по който поддържаме връзка, зависи по какъв начин ще ни помнят хората. Простичката фраза  " Поговорихме си "  най-често изяснява по какъв начин проблемите са намерили решение.

Някога случвало ли ви се е да си тръгвате, откакто сте се срещнали с някого, с мисълта  " Леле! Това беше един от най-хубавите диалози, които съм провеждал! ". Да признаем, постоянно повода за това са уменията за другарство на събеседника.

Авторката Бел Бет Купър в Inc.com разсъждава в тази тенденция и показва петте навика на най-професионалните комуникатори на всички времена. Това са трикове, които се учат, и могат да бъдат от невероятна изгода в запознанствата, представянето на рекламни хрумвания, връзката в бизнеса и маркетинга, професионалната реализация като специалист или началник.

Според нея те са следните:

1. Добрите комуникатори първо изслушват . След това стават дейни и градивни. Толкова е елементарно: На чуването се дължи половината от триумфа на хубавия диалог.

2. Споменават името на събеседника по-често . Знаят, че няма по-галещ човешкото ухо тон от това да чуваме по какъв начин различен повтаря нашето име. Правилото важи на всички езици.

Продължава на страница 2. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР