Да избягаш само с дрехите на гърба си - семейство

...
Да избягаш само с дрехите на гърба си - семейство
Коментари Харесай

От Харков до Русе: 10-членно семейство бяга от войната само с дрехите на гърба си

Да избягаш единствено с облеклата на гърба си - семейство с 8 деца съумява да се избави от войната в Украйна.

Напуснали са страната преди седмица, а откакто си отдъхнат в Русе, ще продължат пътя си, с цел да търсят заслон и прехранване.

10-членното семейство на Ярослав е от Харков и до 24 януари живеят безусловно естествен живот. Имат къща, работа и доста наслада. Но внезапно всичко се прекатурва.

"На 24 февруари в 05:00 ч. ние се събудихме от заплашителен гърмеж от детската стая, пристигнаха децата и попитаха: "Татко, мамо какво ще вършим, стартира война ". Взривовете продължаваха, бяха забележими и на сутринта, и доста огромен пушек ", показа Ярослав, предава

Мъжът споделя, че незабавно са взели решение да тръгнат, като вземат небрежно документи и единствено най- нужното. Отправят се към пограничен град на Молдова при родственици. Там остават два дни в едно мазе, взимат храна и не престават да бягат през Молдова в Румъния, до момента в който не стигат в България след седмица на бягство и боязън.

"Днес става една седмица, откогато ние си тръгнахме от у дома, от този момент не сме спали толкоз добре, колкото тази нощ, доста добре се чувствахме, закусихме и занапред ни следва дълъг път ", добави той.

Русенецът Давид Александров оказва помощ на бежанци, като ги настанява на разнообразни места в страна. Но тук среща сериозен проблем.

"Разбира се, имахме един сериозен проблем, 8 деца и 2 възрастни - 10 индивида се настаняват извънредно мъчно, за това желая още тук да благодаря на фондация "Направи положително за чужд " и на Nettworx за това, че се включиха и ни помогнаха да намерим този прелестен хотел ", разяснява съпредседателят на Сдружение "РОД Интернешънъл " Давид Александров.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР