Да имате у дома е наистина удобно – това са

...
Да имате у дома е наистина удобно – това са
Коментари Харесай

Как да почистим щори „Ден и нощ”

Да имате вкъщи е в действителност комфортно – това са ролетни щори, които не заемат място и обезпечават доста благоприятни условия за разнообразни равнища на затъмняване на помещението. Но както всичко останало вкъщи, щорите „ Ден и нощ” също събират прахуляк и би трябвало да се почистват от време на време. Прочетете тук по какъв начин да го извършите.

Почистване с забрадка за прахуляк

Най-лесният метод за постоянна поддръжка е да преминете по тях с забрадка или пух за прахуляк. Можете да включите това разчистване в нормалното бърсане на прахуляк, което вършиме в помещението. Така ще ги запазите много време чисти и свежи, без да се постанова по-сериозно разчистване.

За да извършите това, дръжте тъканта опъната, като придържате долната лента на щората. Все отново не прекалявайте с дърпането, с цел да не намачкате или повредите плата. Не забравяйте да пъхнете пуха за прахуляк от всички страни.

Почистване на леки петна

Не се случва постоянно да се получи леке на щората, само че въпреки всичко не е невероятно. Ако забележите зацапано пространство, ще би трябвало да го почистите на място. За задачата ще са Ви нужни две меки кърпи. Първо ги навлажнете, без да ги намокряте прекалено много. Може да употребявате и доста слаб разтвор на препарат за деликатни тъкани. Сложете двете кърпи от двете страни на петното и се пробвайте с деликатно потупване и леко разтъркване да го избършете. Ако се наложи да търкате, правете го по посока на нишките в тъканта, с цел да не ги увредите. Оставете да изсъхне.

Почистване на съществени замърсявания

Най-често от сходно разчистване имат потребност щорите „ Ден и нощ” в кухнята – мазнините, които се носят във въздуха, оказват помощ на праха да полепне по тъканта и става в действителност мъчно да го отстраните.

Ако щорите Ви към този момент имат потребност от съществено разчистване, още веднъж ще Ви би трябвало чиста и мека забрадка. Навлажнете я с чиста вода или с вода с доста малко препарат за деликатни тъкани. Не забравяйте, че кърпата би трябвало да е доста добре изцедена, а не мокра. Забършете деликатно и търкайте без напън цялата щора от всички страни – начело, откъм гърба, в средата. Вероятно тя ще се намокри много, тъй че е добра концепция незабавно да подсушите с друга чиста забрадка, която попива добре. Отново избягвайте да търкате и натискате. Накрая оставете щората да изсъхва добре изпъната, по опция – на отворен прозорец.

Какво да не вършиме

Има няколко неща, които е добре в никакъв случай да не вършиме при разчистване на щори „ Ден и нощ”. Никога не използвайте прахосмукачка, тъй като може да раздра фината тъкан. Никога не накисвайте щорите във вода, тъй като това ще ги повреди. Никога не почиствайте с четка, тъй като тя може да раздърпа влакната и даже да ги раздра.

Пластмасовите и металните елементи са лесни за разчистване – нужна Ви е единствено влажна забрадка. Не сваляйте текстилната част на щорите, с цел да ги почистите. Дори и да Ви се коства елементарно да извадите текстилната част от касетата, след това може да се окаже невероятно да сглобите още веднъж щорите по верния метод. Освен това транспарантните им елементи са много фини и би трябвало да ги третирате като деликатни материи, с цел да не ги увредите, без да желаете.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР