Да имаш приятели, да създаваш нови приятелства и приятелски отношения,

...
Да имаш приятели, да създаваш нови приятелства и приятелски отношения,
Коментари Харесай

Как да разговаряш с твоя тийнейджър за приятелството?

Да имаш другари, да създаваш нови другарства и другарски връзки, е значима част от развиването на децата от 9 до 12 година и на младежите.

Да разговаряш с твоя младеж за това по какъв начин да бъде добър другар и какво е същинското другарство, може да му помогне при съзряването.

Тийнейджърското другарство е друго от детското другарство

Макар че са се научили „ да си играят добре с другите “ през детството си, основаването на обособени, персонални другарства е нещо друго.

Докато са били дребни, родителите постоянно са организирали срещи за игри. Но поотрасналите деца и младежите са оставени да употребяват личните си запаси и сами да вземат решение дали да бъдат нечий другар или не.

Как родителите могат да оказват помощ на младежите

Можете да помогнете на вашия младеж в избора му на другари, въпреки че последното решение остава негово. Тийнейджър, който се научи да завързва здрави другарства в този момент, ще продължи тази процедура и в живота си като възрастен.

Използвайте нагледни образци, с цел да разговаряте за това какво прави положителният другар. Дъщеря ви може да се скара с най-хубавата си другарка поради момче или синът ви може да се сдърли с приятеля, с който са дружно, откогато се помнят, поради футболен мач.

Това са благоприятни условия, от които родителите би трябвало да се възползват, с цел да обяснят по-особените тънкости на другарските връзки. Постарайте се да не вземате страна в разногласието.

Вместо това изслушайте и се постарайте да разберете по какъв начин се усеща детето ви.

11 съвета при диалог с вашия младеж за другарствата:

Ето някои аспекти, които да запомните, когато разговаряте за другарствата с вашия младеж:

  • Всеки има право да има доста другари и доста разнообразни типове другари.
  • Честността е значима в другарството.
  • Приятелите от време на време се нараняват взаимно, само че те постоянно могат да се извинят един на различен и да си простят.
  • Приятелите могат да си повлияят един на различен както в позитивна посока, по този начин и в негативна. Важно е да обсъдите с вашия младеж до каква степен би трябвало да се простира желанието да си част от тима и самостоятелните полезности и упования.
  • Важно е кого избираш за твой другар. От първостепенно значение е да избираш рационално и това другарство да те обогатява.
  • Нужни са доста умения , с цел да създадеш и да запазиш другарството. Но също по този начин са нужни доста старания и с цел да прекратиш обещано другарство.
  • Добре е и даже е целесъобразно да се сприятеляваш с хора от противоположния пол.
  • Може да отнеме време да намериш добър другар. Но напъните си костват, тъй като на положителния другар може да се разчита за помощ при стрес и проблеми, които има младежа.
  • Времето, прекарано дружно, ще ви помогне да опознаете вашите другари, тъй че да се чувствате спокойни да споделяте възприятията си.
  • Доброто другарство ще те накара да се чувстваш добре в кожата си .
  • При приятелите е обикновено единият да надрасне другия . Хората се трансформират, когато открият нови ползи и хора, с които да се срещат, когато съзреят.

 Инфо: Very Well Family 

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР