Да имаш 28 медала от най-голямото спортно събитие в света

...
Да имаш 28 медала от най-голямото спортно събитие в света
Коментари Харесай

Майкъл Фелпс: След олимпийските игри не исках да живея

Да имаш 28 медала от най-голямото спортно събитие в света - олимпийските игри, 23 от тях да са златни, да си се качил на върха в подреждането по оценки... Звучи като приказка, само че единствено видимо.
Признава го индивидът, претърпял всичко това - именитият плувец Майкъл Фелпс. Американецът е безапелационен - нещата са доста по-сложни и тъмни, а мислите след приключването на подобен цикъл са... самоубийствени.

" Имаше един миг, в който... не желаех повече да пребивавам ", разкрива Фелпс пред Си Би Ес.

Депресията връхлитала плувеца всякога след огромно съревнование, без значение от грандиозните му триумфи.

" Участието на олимпийски игри е 4-годишна усилена работа, а когато всичко завърши, се чувстваш загубен ", споделя той.



" Много от елитните спортисти страдат от меланхолия и тя се изостря в края на надпреварите. Не знаеш къде да отидеш, какво да направиш, по какъв начин да продължиш. Дори не знаеш с кого да приказваш. Страшно доста спортисти страдат от меланхолия ", добавя Фелпс.

Плувецът, който взе участие на 4 олимпийски игри в кариерата си, взема решение, че нещата не би трябвало да не престават по този метод. Той се обръща към професионален психолог през 2016 година



" Трябваше да осъзная, че е обикновено да не се чувстваш добре, нали? Никой не е съвършен! Всички прекосяваме през битки и сложни интервали. Според мен най-важно е да си прям и да приказваш, да не се страхуваш да потърсиш помощ ", съобщи още той.

" Ако аз мога да мина през това, то образецът ми може да избави един - два... 100 живота. Това е по-ценно от всички медали! ", приключва Фелпс.

btvnovinite.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР