Да готвиш не е никак лесна работа. За толкова години

...
Да готвиш не е никак лесна работа. За толкова години
Коментари Харесай

С уличната храна напред – Стоян Сейменски и очарованието да ядеш нещо вкусно на крак

Да готвиш не е по никакъв начин лесна работа. За толкоз години на екран обаче Стоян Сейменски и Лора Найденова нееднократно са ни карали да повярваме, че и ние можем като тях. Стига да следваме инструкциите, несъмнено.

Правят го и в новия седми сезон на " Бон Апети " с типичен за нашите ширини предписания, само че и с изцяло авторски оферти, за които Стоян твърди, че са в " нашенския дух и постоянно си вършим у дома ".

Интересно е, че макар че е човек, който обожава освен да готви, а и да похапва, на Стоян му е мъчно да уточни една съответна типична балканска рецепта, която да му е обичана.
 Снимка 618640

" Но има едно ядене, което в действителност е типично за Балканите и съгласно мен няма човек, който да не го харесва. И това е баницата. Обичам я във всичките и разновидности. "

Е, може би в случай че в нея има спанак или лапад, няма да му е чак толкоз вкусна, тъй като не им е огромен почитател. " Хапвам бейби спанак на салата понякога, само че до такава степен. "

В живота си Стоян е тъкмо толкоз ухилен, колкото наподобява и на екрана. Мечтател, запалянко, романтик, оптимист, майтапчия - той е и всичко това. Обича да мечтае и да си слага цели. Да ги реализира и заменя с нови фантазии - тъй като това му дава сила. И всичко, което прави, е с огромна доза възторг. Точно по този начин преди четири години най-накрая взема решение да реализира една своя фантазия, която назовава Hambar.
 Снимка 618641

" Hambar е концепция, която ми се върти в главата от много години и все си намирах оправдания да не я осъществявам. Бях измислил концепцията, рецептите и съвсем всичко, обвързвано с нея. "

И по този начин през днешния ден Hambar е място, на което всеки обожател на уличната храна може да опита бургер, хот дог или даже опушено месо, пречупено през погледа на Стоян.

Преди изобилното слюноотделяне да бъде задействано, питаме Стоян кой е най-поръчваният бургер, с цел да знаем с какво първо да си изцапаме ръцете. Той, несъмнено, не ни губи времето и незабавно дава отговор: класическият чиийзбургер и чийзбургерът с бекон. Издава ни и загадка от кухнята: " Беконът го вършим на място. "

Но Стоян е помислил освен върху менюто, а за всичко. Подхожда с огромна доза отговорност и към природата - Hambar е построен от остарели корабни контейнери, а всички опаковки и посуда са от компостируема пластмаса.
 Снимка 618657

Разкажете ни малко повече за екологичната идея на Hambar ?

Малко или доста, всеки би трябвало да се ангажира с това какво оставя след себе си. Като човек в ресторантьорската сфера от 20 години знам в какви кутии се опакова храната за у дома. Знам и в какви торбички се изпраща. И всичко това в големи количества.

Не желаех да бъда част от сходно нещо, по тази причина и се насочих към компостируемите опаковки. Така пристигна и концепцията за старите корабни контейнери и така нататък...

А от кое място идва пристрастеността ви към бургерите?

Страстта не е единствено към бургерите. Тя е обвързвана с всякаква улична храна. Има някакво голямо обаяние в това да ядеш на крайник нещо в действителност вкусно и приготвено с огромно предпочитание, което умерено може да бъде част и от менюто на безценен ресторант.
 Снимка 618655

Какво има в обичания ви бургер?

Освен наложителните месо и питка, аз обичам да има сирене, бекон, зеленчуци и доста сос. Доста се мацам, само че ми харесва.

Колко значим е сосът за уличната храна?

Не всяка улична храна има потребност от сос, даже в противен случай. Но има и храна, която плаче за подобен.

Според мен сосът придава на бургера един спомагателен вкусов колорит. Той би трябвало да е уравновесен и да добавя месото и хляба, а не да господства.

Кой тогава е вашият обичан?

Любимият ми сос за бургер е този, който върша при мен в Hambar. Той е на майонезена основа със сладко-кисел усет.
 Снимка 618654

Бургерът ли е най-хубавата улична храна?

Няма най-хубава улична храна. Може би сега бургерите са най-популярни, най-модерни, само че това не значи, че е най-хубавата улична храна. Има многообразие и за мен това е най-голямото благосъстояние.

А каква е тайната на съвършеното опушено месо?

Започваме от месото. То би трябвало да е качествено. После подправките, те би трябвало да са вярно подбрани. След това идва пушекът. Ако е черен или компактен, нещата не са добре. А най-после са търпението и пристрастеността.

" Бон Апети " е всеки делник от 11:30 ч. по 24Kitchen

Hambar Premium Street Food е на паркинга на МЕТРО на бул. " Цариградско шосе " и в Bohemian Hall на ул. " Г.С. Раковски " 116
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР