Да дължиш 352 милиона долара на държавата? Точно толкова най-голямата

...
Да дължиш 352 милиона долара на държавата? Точно толкова най-голямата
Коментари Харесай

Защо ½ от тока на най-голямата електроцентрала в Нигерия отива на вятъра?

Да дължиш 352 милиона $ на страната? Точно толкоз най-голямата електроцентрала в Нигерия - Egbin, на държавното управление.

Вероятно обаче изплащането на тези задължения няма да е елементарно за сдружението, като се има поради, че по думите на основният му изпълнителен шеф половината от продукцията му се " губи " поради проблеми с преносната система.

Иначе казано от жестоко 1300 мегавата, създавани при съвсем цялостен потенциал на централата, 700 мегавата са загуба, поради пренатоварване на мрежата, излиза наяве от изявление на шефът на Egbin Далас Певи.

" Има съществени елементи от оборудването, които е съвсем невероятно да намерим ", изяснява той. " Работим дружно с General Electric и други американски компании, които ни оказват помощ с обезпечаването им ", добавя Певи, представен от Bloomberg.

По думите на специалиста сега в страната се създават 4500 мегавата електричество, което е доста над 1000 мегавата през 2016 година.

Обемът обаче е надалеч под нужния за близо 180-милионното население на африканската страна. За съпоставяне Южна Африка създава 34 000 мегавата при население, което е една трета от това на Нигерия.

Певи признава, че един от огромните проблеми на сдружението са отговорностите към страната, които доближават 125 милиарда найра или 352 милиона $.

" Трябва да ги изплатим и това е доста огромно предизвикателство пред нас ", признава той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР