Да дадеш любов и грижа на 20 деца- 2 биологични

...
Да дадеш любов и грижа на 20 деца- 2 биологични
Коментари Харесай

Тази жена отгледа 18 деца като свои

 Да дадеш обич и грижа на 20 деца- 2 биологични и 18 приемни. Оказва се допустимо. Ганка Иванова е една жена с огромно сърце. Тя е майка по предопределение и приемен родител по документи. Грижила се е за деца, жертва на скица за продажба на новородени и за деца, чиито родители са се пробвали да ги продадат посредством публикация в интернет. Подкрепа в приемната грижа оказват от фондация " За нашите деца ".

Борис и Нина -  те са две от общо осемнайсетте деца, които Ганка Иванова от София приютява в дома си и гледа като свои. Тя е първият професионален приемен родител в България. 

Момчето е на осем месеца, изоставено в столичната първа градска болница. Момичето е на три години. Идва от предпазено жилище. Ганка споделя, че биологичните им родители в никакъв случай не са се интересували от тях. 

" И двамата са изоставени на равнище родилен дом. Родени и на идващия ден са изоставени ", споделя тя. 

Борис и Нина към момента не са вписани и в регистрите за осиновяване. " Ние за тях сме мама и тати. И те имат потребност да споделят на някой " мамо ".Те са си моите деца. Тук са проходили. Тук са проговорили. Почти всички бебета, които са минали, са проходили вкъщи. Правили сме прощапулници, правили сме рождени дни ", споделя още приемната майка пред Нова тв.

18 деца, 18 ориси. Освен приемните, Ганка има и две биологични деца, които към този момент са огромни. " Някак си може би имам нужда, и аз не мога да го обясня. Правя го с лекост. Затова споделям, че това е предопределение, не е специалност. И като стартират да приказват, че го вършим за пари, доста ми е болно ", споделя още Ганка.

Всичко стартира през далечната 2006 година, когато за първи път се грижи за дете без родители. Впоследствие го осиновява. Петя към този момент е младеж, на 14 години. 

" Тя не беше виждала ледник по това време. Явно храната й е била незадоволителна. Когато стана незабавно настаняване, аз бях направила небрежно чорба и кюфтета и тя почна с тези кюфтета. Най-вероятно имаше някакъв боязън да не остане гладна. И до ден сегашен, тя си прибира чипс и лакомства, натрупа си ги в нейната стая ", споделя още Ганка

Тя се грижи и за бебето, което през 2012 година е оповестено за обмен от родителите си против 5 000 лв.. Майката и бащата са били наркозависими. В дома на Ганка е настанено краткотрайно и друго дете, също подготвяно за продажба. Майката е била част от канал за трафик на новородени.

Разделите с децата са сложни. Тогава страстта надвива над професионализма. Някои от децата са осиновени в България, други в чужбина. Много дребна част от осиновителите обаче поддържат връзка с приемните родители. 

Но приемната майка се надява,че някой ден " нейните " деца, както ги назовава, ще схванат за нея и ще изискат да я видят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР