Да бъдеш стопанин на куче никога не е лесна задача.

...
Да бъдеш стопанин на куче никога не е лесна задача.
Коментари Харесай

Как да бъдете перфектният собственик на куче

Да бъдеш собственик на куче в никакъв случай не е лесна задача. Повечето хора си мислят, че в случай че имате домакински любим, отговорностите ви се изчерпват с това да го храните, разхождате и от време на време да посещавате ветеринарния си доктор, с цел да сте сигурни, че всичко е наред. Има и някои други неща обаче, които не всеки собственик прави, а аргументите за това са доста. Все още има хора, които не одобряват кучето като член на тяхното семейство и не могат да схванат, че за животното би трябвало да се поставят същите грижи, както и за техните деца или най-близки хора. Кучетата са чувствителни и усещат отношението към тях. За да бъдете съвършеният собственик и да живеете в естетика има няколко значими неща, които би трябвало да вършиме за вашия домакински любим.

Тренирайте цялостен живот. Обучението на вашето куче не свършва, когато то се научи да върви по потребност на мястото, където сте му споделили или пък ви донесе пръчка няколко пъти. То се нуждае от повторения неведнъж, с цел да упражнява мозъка си и да научава нови неща. Тренировките за държание поддържат вас и връзката на вашия домакински любим здрави, правейки кучето ви по-отзивчиво като цяло и ежедневните ви взаимоотношения по-положителни. Опитайте да практикувате елементарни неща като да седне, да стои на едно място, да идва при вас, когато го повикате, като постоянно го награждавайте след всеки триумф.

Чистете му всеки ден. Дори да разполагате с огромен двор или необятно място, където кучето ви да прави своите физиологически потребности му чистете всеки ден. Не е прелестно нито за животното, нито за вас да се замърсява с сходни неща. Освен това екстрементите могат да придвижват най-различни заболявания и да навредят на животното.

Давайте им разнообразна храна. Пълноценната и уравновесена диета е жизненоважна. Но питателните потребности на нашите домашни любимци се трансформират с течение на времето заради тяхната възраст, здравословни условия и равнища на интензивност. Поради тези разнообразни условия, не забравяйте да говорите с вашия ветеринар за потреблението на храна, която е особено уравновесена за виталния стадий на вашия домакински любим.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР