Да бъдеш критичен към себе си често се приема като

...
Да бъдеш критичен към себе си често се приема като
Коментари Харесай

Самокритиката може да ни доведе до депресия

Да бъдеш сериозен към себе си постоянно се приема като мотивиращ фактор. Напоследък обаче психолозите поучават да сведем самокритиката до най-малко.

Прекалената самокритичност оказва по-скоро отрицателен резултат , съзнанието се концентрира върху по този начин наречените неточности, вместо да търси дребните неща, които може да усъвършенства. А проучванията демонстрират, че тези обвиняващи вътрешни диалози повишават равнищата на напрежението и водят до меланхолия.

Така че, приказва си, само че си приказва какъв брой си прелестна и се справяш с всичко.

Негативните неща в кутия

Когато някой хока себе си, даже дребните неща, за които се самонаказва попадат в същински ураган от провали. Следващия път, когато в съзнанието изскочи отрицателна мисъл, тя не трябва да бъде подхранвана.

Представи си дребна кутийка, в която затваряш това, което смяташ за неуспех. Сложи там всеки проблем. Когато ти се коства, че имаш огромни проблеми, показа си дребната кутия и си намерения какъв брой дребни са в действителност те. Визуализирането на кутия оказва помощ. Това ще те накара да се почувстваш по-уверена, че може да се оправиш.

Силата на мисълта за опциите

Не приказваме за позитивното мислене , за което към този момент е писано и изговорено задоволително. Всъщност някои проучвания демонстрират, че за него се изисква време. Нещо повече, даже първоначално е допустимо възприятията да се влошат, тъй като вътрешният “детектор ” улавя опита да го залъжем. Затова пробвай друго. Когато мислиш за обстановката, назови проблемите непосредствено и ги превърни във благоприятни условия. Например, в случай че си мислиш “Колко съм дебела ”, кажи си “Ще вляза във форма и ще отслабна с 5 кг, знам по какъв начин да го направя ”.

Въпроси за действителната виновност

По-добре е да обмислим дали в действителност сме чак толкоз отговорни. Избери да бъдеш по-внимателна със себе си и укроти сериозния глас, който те упреква, тъй като в случай че погледнеш трезво на обстановката, ще откриеш, че не е толкоз ужасно.

Какво биха споделили приятелите

Бърз метод да притихне вътрешния глас е да си представиш диалог с човек, на който вярваш. Какво би споделил? И още нещо. Ако човек не би споделил нещо на приятелите си, за какво да го споделя на себе си? Едва ли някой би нарекъл околните си другари “тотален неуспех ” и какво ли още не.

Телефон

Срамът работи единствено, в случай че е защитаван в загадка. Така че в случай че този, който се срами от дейностите или думите си в този миг, най-добре да сграбчва телефона и да се обажда на другар. Веднага ще усети разлика в метода, по който въприема обстановката. Така че откри кураж и показа от какво се срамуваш, с цел да заличиш срама.


Недостатъците би трябвало да се одобряват

Ужасно освобождаващо е да не си слагаме пред самите нас излишно високи стандарти. Перфекционизмът е унищожителен. Прояви към себе си емпатията, която показваш на приятелите си, намали стандартите и се отпусни. Всичко е наред и каквото би трябвало да бъде. Така вътрешният, мрънкащ глас няма да има какво да подлага на критика.

Уроците за живота, които научихме от вампирите
Визия на деня: Многоцветната блуза на Виктория Джъстис
Модните икони от екрана
Видео: Американец живее като нимфа

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР