Да бъде увеличен капацитетът на Гранична полиция“ прие парламентът на

...
Да бъде увеличен капацитетът на Гранична полиция“ прие парламентът на
Коментари Харесай

Гранична полиция да увеличи капацитета си, гласува парламента на първо четене

Да бъде повишен потенциалът на „ Гранична полиция “ одобри Народното събрание на първо четене. Предложението е на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Формациите го внесоха след сбиванията сред чужденци и българи.

Задължително Министерство на вътрешните работи да охранява всички центрове за настаняване на чужденците, одобри още Народното събрание по време на петъчното си съвещание.

С двата законопроекта се предлага увеличение на потенциала на “Гранична полиция ” с 1264 щатни бройки за защитата на бежанските центрове и усилване на защитата на границата.

Измененията бяха подкрепени от 138 народни представители, двама гласоподаваха „ срещу “ и 44 „ въздържал се “.

“Идеята да се употребява ресурса на Министерство на вътрешните работи за мен персонално е недомислена. Това, което би трябвало да се направи, е където има такива центрове и в случай че има такова възприятие на неустановеност у хората, просто да има по-засилено полицейско наличие. А не в действителност Министерство на вътрешните работи да седи на входа на центъра и да следи кой влиза и кой излиза. Сега към този момент това, което казахте, че има проблем с компаниите и по какъв метод си правят работата, това е друг проблем ”, разяснява депутатът от “Продължаваме смяната ” Настимир Ананиев.

“На границата няма напрежение такова, каквото е имало преди години. Но българските жители това нещо не могат да го усетят, тъй като бардаците, които са с заформили в Агенцията за бежанците и хората, които имат и престъпни и други прояви, са на улиците на градовете ”, сподели Мануил Манев от ГЕРБ.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР