Да бъде обърната посоката на движение на газ - вместо

...
Да бъде обърната посоката на движение на газ - вместо
Коментари Харесай

Газът ще тръгне от юг на север, Балканите ще се борят с недостига на храна


Да бъде обърната посоката на придвижване на газ - вместо от север, да идва от юг, през Турция, както и обезпечаването на полутечен газ от Гърция и Турция - това е една от тематиките, които разискаха министър председателите на България, Румъния, Черна гора и Северна Македония на среща в София.

Българският министър-председател Кирил Петков разгласи, че са обсъждани и два съществени коридора - Коридор номер 8, който да свърже Подгорица - Дуръс - Скопие - София - Димитровград - Варна, а също и кулоар, който да премине през Александруполис - Бургас - Варна - Констанца.

" Мечтата ми е да имаме координирани Балкани на всички тематики. Ако това продължи по този начин, както започнахме, в случай че трансграничното съдействие е задействано и имаме обща отбранителна тактика и икономическо съдействие, може да се превърнем в най-бързо развиващия се район и взаимната работа да усъвършенства живота на нашите съграждани ", добави Петков.

Премиерите на държавите-членки на НАТО от Югоизточна Европа са дискутирали още бежанската рецесия, запасите от жито, слънчоглед и олио, проблемите с доставките на храни и производството на торове, възобновяване на Украйна след края на спора.

Премиерът Кирил Петков подчертава и върху трансграничното съдействие за битка с корупцията и изкореняването на прането на пари. Той още веднъж уточни като образец локалната корупция, употребена като инструмент от Русия за въздействие на локално равнище в разнообразни страни.

" Балканите би трябвало да станат знак на съгласуван район. Когато приказваме с един глас, ще можем да се развием ", съобщи Петков.

На конференцията след срещата българския министър председател разгласи, че посланикът ни в Москва ще се върне у нас за съвещания, както беше оповестено през предходната седмица. Това ще се случи с филантропичен полет от Русия през днешния ден, като на самолета ще има общо 64 българи, които ще се приберат в страната ни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР