Да бъдат специално стимулирани общините у нас с проектна готовност

...
Да бъдат специално стимулирани общините у нас с проектна готовност
Коментари Харесай

Държавата да инвестира в уелнес, спа и здравен туризъм, настояват експерти от левицата


Да бъдат особено подтиквани общините у нас с планова подготвеност за осъществяване на планове, свързани с развиването на уелнес, спа и здравен туризъм, ще упорстват експертите-социалисти от Съвета по туризъм. Инвестициите в тези инициативи би трябвало да са приоритет, защото са приоритет и на Европейски Съюз за новия програмен интервал, само че и съответстваща реакция на следствията от актуалната здравна рецесия в страната, считат специалистите в ресора от Българска социалистическа партия.

„ Време е за сериозна поддръжка на туристическия отрасъл и вложения в туризма от страна на държавата”, посочи ръководителят на Съвета по туризъм към Националния съвет на Българска социалистическа партия Емил Хумчев по време на съвещанието на тази конструкция, стартирала своята интензивност след решението й за основаване, както и останалите 16 съвета, припокриващи ресорите на министерствата в актуалното държавно управление.

Идеята на препоръките в да вършат мониторинг на активността на обособените ведомства в Министерски съвет и да поправят тяхната политика с оферти в интерес на жителите. Тяхното основаване бе препоръчано от водача на партията Корнелия Нинова и утвърдено от Националния съвет.

Според Хумчев и сътрудниците му от Съвета предложенията към държавния бюджет за идната година са за туристическия отрасъл да бъдат обезпечени 15 млн. за субсидиране на чартърните полети и 15 млн. за ваучери, които да се употребяват за нощувки на туристите в категоризирани заведения.

Приоритетни би трябвало да бъдат вложенията в сектора, съгласно Емил Хумчев. Той е ръководител на Общинския съвет в Златоград и ценител на спецификите в туристическия бранш. „ Има общини, които са създали планове за отопление на публични здания, което ще докара до намаляването на парниковите емисии”, добави Хумчев, визирайки изгодите от друга сензитивна за жителите тематика – чистият въздух, към която Българска социалистическа партия демонстрира извънредно внимание.

„ Една такава инвестиция от страна на страната би била извънредно потребна за цели райони в страната. По този метод може да се възстановят стопанската система, работни места, екологията”, разяснява още той на първото съвещание на Съвета по туризма.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР