Д-р Цветеслава Гълъбова, директор на държавната психиатрична болница Свети Иван

...
Д-р Цветеслава Гълъбова, директор на държавната психиатрична болница Свети Иван
Коментари Харесай

Диагностициран е! Директор на психиатрична болница: Такъв недоумяващ поглед не бях виждала скоро!

Д-р Цветеслава Гълъбова, шеф на държавната психиатрична болница „ Свети Иван Рилски “ направи разбор във фейсбука си след вчерашния спор по bTV, изпълнен със кавги, при който Кирил Петков се включи натрапен на мястото на Венко Сабрутев.

Вижте коментара на специалиста:

След дебата по бТВ към този момент не знам какво да мисля, като се изключи че в действителност е нужно партиите да вършат вътрешен асортимент на фрагментите си дали са психически пригодни да носят голямата отговорност да ръководят България, да дефинират съдбините ни.

Видях „ политици “ без грам политическа просвета да водят политически спор, без умения в тази сфера, повтаряйки опорки от „ информационните “ си тактики.

Та тези хора не загатнаха и дума за големия ни проблем, наименуван ДЕМОГРАФСКА КАТАСТРОФА. Те си приказваха за газ, за налози, за корупция, а не помниха, че няма хора, че българите измират или напущат страната. Та ние сме първи по смъртност в света. За какви данъчни политики и вложения си говорите, откакто няма българи.

Потресена съм от жалкото „ равнище “ на тези политици. Та това са хора, които не знаят, не могат и не желаят да вършат политика и да ръководят. За тях политиката и властта са един афродизиак, една дъвка за балончета, която те разтягат, както им е комфортно и се състезават чие балонче ще стане по-голямо и ще се пукне по-шумно.

Най-промотираните претенденти за власт са немощни и недъгави интелектуално, прочувствено и обществено. Това са хора, които нямат действителна визия за себе си. Те живеят в паралелна на нашата действителност, а знаем, че паралелите не се пресичат.

Най-изумителен за мен беше господин Кирил Петков – някогашен министър-председател на България. Такава безопомощност и недоумяващ взор не бях виждала скоро. А и не знам дали въобще съм виждала. Та този човек не можа да отговори свястно и непосредствено на нито един въпрос. Отговорите бяха „ около въпроса “ и повтаряха единествено и единствено написаното в „ информационната тактика “ на партията.

Такова нищоказване и цялостна беззащитност от зрял мъж, с обучение и към този момент опит на доста високо политическо равнище, са маркер за доста съществени дефицити.

Нямам срещу хората с такива дефицити, само че не искам и не считам, че мястото им е на най-високите държавни позиции. И тези дефицити не са свързани с ментални болести, а с морал и личностови качества. И са доста тежки, непростимо тежки за позицията, която заемаше и властта, към която се е целеустремил.

Аз видях едно изцяло безпомощно и неуправно дете, което не знае след следващата пакост какво опрощение да измисли. Не, този човек няма място на държавния връх. Опасно е за страната да ни ръководи човек, който желае всичко да се опакова като маркетингов артикул, да е красиво, пък вътре каквото ще да е.

Той не отхвърли тази забележка на господин Каримански. Представяте ли си, че единствената му грижа е била външната опаковка. Та това е толкоз надълбоко детско, че е чак непоносимо. И това непораснало дете не умилява, а погнусява с претенциите и наглостта си.

В края на дебата аз видях недоумяващия взор на човек, който с държанието си споделя „ може и да не щете, само че аз пък ще съм отпред “. Та той няма грам самокритичност и визия за личните си извънредно лимитирани благоприятни условия.

Политическа партия станаха образец за това, че в сложни обстановки на повърхността постоянно изплуват дефицитите като мазни петна. Това се отнася и за обособената персона, и за обществото. А най-лошото е, че ние бяхме умишлено лъгани, че очакванията ни за по-добро бъдеще и излизане от блатото, в което ни вкара и държа ГЕРБ 12 години, бяха овъргаляни в тиня, с тях се подиграха. И това беше дело на цялата четворна коалиция, която ни измами.

И в този момент още веднъж същите хора имат искания да са отпред. А дори не са се извинили. Което не е задоволително, само че най-малко щеше да покаже, че имат първи проблясъци на морал в тях. Не, няма такова нещо. И в условия като тези избуява дивият популизъм, който е другата несгода.

Зад красивите му напудрени приказки още веднъж се крие жадност за власт и персонално обогатяване.

Да, уважаеми действителни и фб другари, ситуацията ни е доста тежко. И няма да се измъкнем елементарно. Но сме длъжни да не се отхвърляме, тъй като имаме отговорности към тези след нас. И те са да бъдем жалони по техния път. Затова сме длъжни да бъдем дейни жители, да работим и да се борим всеки ден за господство на морала. Законът е след морала.

И последно за дебата – беше редно и е по разпоредбите дебатът да се отсрочи, щом някоя от страните е нарушила предварителния правилник. бТВ трябваше да постъпи професионално и да го отсрочи. А и като споделиха А, да бяха споделили и Б, т.е. кой е водачът, с който господин Петков се е сговарял. Като е панаир, да е панаир.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР