Д-р Тихомир Дерменджиев да бъде освободен предсрочно като управител на

...
Д-р Тихомир Дерменджиев да бъде освободен предсрочно като управител на
Коментари Харесай

Искат главата на шефа на пловдивския Онкодиспансер, разпределял пари към политици?!

Д-р Тихомир Дерменджиев да бъде освободен предварително като шеф на Комплексния онкологичен център в Пловдив, предлага на локалния парламент зам.-кметът Владимир Темелков. В момента той извършва функционалностите на градоначалник, защото Костадин Димитров е в Брюксел.
Предложението провокира ужас измежду избрани кръгове в локалната власт и най-много измежду някогашни фактори в града, които имат въздействие над шефа. “Искаме лечебното заведение да работи по верния метод в полза на пациентите и на личния състав “, изясни сбито претекстовете си Темелков. В самия документ, импортиран от него, като причина за предварителното освобождение на Дерменджиев е посочено „ в полза на работата “.
Настоящият шеф беше определен през ноември 2021 година, други претенденти нямаше, а подписаният с него контракт е със период от 4 години.
При ръководството му беше закупен нов сложен линеен ускорител на стойност над 6 млн. лв. и има подозрения, че апаратурата е можело да добита на най-малко два пъти по-ниска цена. КОЦ-ът е с най-хубави финансови резултати измежду общинските здравни заведения в Пловдив, само че има съществени съмнения, че част от облагата му се разпределя към избрани политици. Затова и новата локална власт има намерение да направи цялостна финансова проверка след възможната промяна на Дерменджиев.
На този стадий информацията от лечебното заведение към общината била извънредно незадоволително. Печалбата на Онкодиспансера за м.г. е 1,9 млн. лв., само че защото клиничните пътеки за този вид диагнози са доста скъпи, в градската администрация считат, че финансовите резултати биха могли да бъдат по-добри.
В предлагането на Темелков не е посочено кой ще поеме КОЦ-а. Обсъждат се няколко имена, измежду които и това на досегашния началник на дирекция „ Здравеопазване “ в общината доктор Калин Калинов, който преди години беше началник на Комплексния онкологичен център.
„ За мен е изненадващо това предложение. От вас узнавам “, разяснява пред „ 24 часа “ доктор Дерменджиев. Той твърди, че нищо не знаел за съмненията лечебното заведение да има цивилен контракти с политици.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР