Д-р Татяна Брежнева, главен детски диетолог в Московския департамент по

...
Д-р Татяна Брежнева, главен детски диетолог в Московския департамент по
Коментари Харесай

Колбасите нарушават бъбречната функция при децата и ги правят по-нервни

Д-р Татяна Брежнева, основен детски диетолог в Московския департамент по опазване на здравето, показва, че несъразмерната консумация на салами може да повлияе на здравето на децата, предава организация РИА " Новости ".

Тя означи, че някои родители прекомерно постоянно включват сходни артикули в диетата на децата си, което води до появяването на остатък от протеини в тялото на детето. " Това води до алергични реакции и до нарушена бъбречна функционалност и нараснала нервна възбудимост ".

Брежнева поучава родителите да не се дават на детето вода и питиета по време на хранене, защото това понижава апетита и забавя процеса на храносмилане, тя предлага и включването на потребните растителни мазнини в диетата на ученика.

В изявление за " Вечерна Москва " Брежнева разяснява, че храни, богати на протеини - месо, риба и млечни - би трябвало да се дават преди и на обяд. Тези храни се усвояват постепенно, само че дават сила, когато децата имат потребност от нея. Тя предлага 5-6 хранения дневно за учениците, като за втора вечеря, малко преди лягане, за тях е добре да хапнат неподсладено кисело мляко, което въздейства добре и на съня.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР