Кълновете са изключително полезни за здравето поради високото си съдържание

...
Кълновете са изключително полезни за здравето поради високото си съдържание
Коментари Харесай

Как и защо да отгледаме кълнове у дома?

Кълновете са извънредно потребни за здравето заради високото си наличие на хранителни субстанции, в това число витамини, минерали и антиоксиданти. Те освен са богат източник на хранителни съставки, само че също по този начин се отличават и с елементарно асимилиране на тези субстанции от организма, с помощта на младата си конструкция.

 HappyWoman_Astrology_1200x300

 Биологична рецепта за битка с листни въшки    

Кълновете съдържат и фитохимикали, които оказват помощ за детоксикацията на тялото и подкрепят имунната система.

 Как и за какво да отгледаме кълнове вкъщи? Как и за какво да отгледаме кълнове вкъщи?

Кълновете, като се изключи че са източник на витамини, минерали и антиоксиданти, имат и редица други потребни свойства за здравето. Ето и някои от тях:

Кълновете съдържат ензими, които оказват помощ за разграждането на питателните субстанции и подкрепят храносмилането. Някои проучвания демонстрират, че потреблението на кълнове може да помогне за понижаване на равнищата на неприятния холестерол. Кълновете са богати на растителни влакнини, които могат да оказват помощ за стабилизиране на равнищата на кръвната захар. Фитоестрогените, които се намират в кълновете, могат да имат удобен резултат върху здравето на костите и да оказват помощ за предотвратяването на остеопороза. Витамините и антиоксидантите, съдържащи се в кълновете, могат да подкрепят здравето на кожата, като я защищават от свободните радикали и усъвършенстват нейния тип. Някои проучвания свързват потреблението на кълнове с понижаване на риска от сърдечносъдови болести, заради тяхната дарба да подкрепят здравето на сърцето и кръвоносната система.
 Как и за какво да отгледаме кълнове вкъщи? Как и за какво да отгледаме кълнове вкъщи?

Отглеждането на кълнове вкъщи е наличен метод да се насладите на тези потребни растения. За задачата можете да изберете семена от разнообразни зърнени култури като пшеница, ечемик, леща или броколи. Процесът на развъждане е относително елементарен и изисква минимални старания. След като засеете семената и ги поставите на уместно ярко и топло място, кълновете ще се развият за малко време и ще бъдат подготвени за консумация.

 Как и за какво да отгледаме кълнове вкъщи? Как и за какво да отгледаме кълнове вкъщи?

Така развъждането на кълнове вкъщи освен е потребно за здравето ви, само че и ви дава опция да се насладите на свежи и вкусни зеленчуци когато и да е.

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР