Д-р Шакила Нури Попал-Димитрова, д-р Елена Борисова – директор на

...
Д-р Шакила Нури Попал-Димитрова, д-р Елена Борисова – директор на
Коментари Харесай

Д-р Георги Гаврилов награди с почетни звания лекари и полицай в деня на Лом /снимки/

Д-р Шакила Нури Попал-Димитрова, доктор Елена Борисова – шеф на РЗИ-Монтана и ст. комисар Пламен Томов – шеф на ОДМВР - Монтана, бяха удостоени със званието „ Почетен знак на Община Лом “ по време на тържественото съвещание на Общинския съвет в Деня на Лом, „ Вяра, Надежда, Любов “, оповестиха от локалната администрация.
Почетният знак е самопризнание за извънреден принос в оправянето с епидемиологичната обстановка по време на изключителното състояние, проявена гражданска героизъм и отстояване на публично значими ползи. С „ Почетен знак на Кмета на Община Лом “ градоначалникът доктор Георги Гаврилов награди докторите Мая Бориславова, Василка Петрова и Емил Георгиев. Всички удостоени с почетните звания бяха непрекъснато на първа линия в изключителната конюнктура, провокирана от Covid-19. Най-високото звание „ Почетен жител на град Лом “, с което бе почетен още през 2018 година, получи известният хирург-ортопед доктор Антони Георгиев.
С „ Почетен знак на Кмета на Община Лом “ бяха наградени и жители, компании и институции, които подариха парични средства, защитни дрехи и маски на МБАЛ „ Св. Николай Чудотворец “ и обществените служби и действия към Община Лом.
„ Посрещаме Деня на Лом с наслада, само че и в една необикновена и нехарактерна конюнктура, без обичайните тържества и концерти. Световната пандемия, подбудена от ковид, изправи нашия свят пред голямо предизвикателство, с тежки стопански и обществени последици, които занапред ще изпитаме, само че и ще преодолеем.
Трудностите, подбудени от изключителната конюнктура, забавиха осъществяването на значими инфраструктурни планове за решаването на наследени от десетилетия проблеми като водоснабдяването и положението на уличната мрежа. Нашите съграждани са прави да изискват и чакат от нас, а ние – като изпълнителна и закодателна власт, да работим старателно за разрешаване на тези и други проблеми, та въпреки и трупани с години.
В днешния празничен ден дано да споделим и не дребното, което направихме, макар изключителната конюнктура. Осигурихме нужните средства за дълго чакания ремонт на ул. „ Софийска “, и единствено след дни, един от входовете на Лом ще бъде изцяло освежен. След десетилетия на съсипия, възстановихме градския стадион и към този момент имаме футболен клуб с детско-юношеска школа. Започнаха обновяването на спортната зала, не престават и ремонтите на учебни заведения и детски градини, където също имаше известно закъснение. За пръв път Лом има и видеонаблюдение, нови автобусни спирки, закупихме и нова техника за миене на улици, поставяме старания градът да е чист и привлекателен. През тази сложна година подготвихме и значително планове за възстановяване на водоснабдяването, уличната инфраструктура, благоустрояването на кварталите и кметствата от община Лом, културните и обществените институции, с чиято реализация до края на нашия мандат, ще превърнем нашия град и нашата община, в едно по-добро място за живот.
Аз имам вяра, че всички ние, споделяме непреходното обръщение на днешния ден - Вярата в положителното да не ни напуща. Надеждата за светлина да озарява душите ни. Любовта да бъде в сърцето ни. Аз имам вяра, че всички ние, жителите на нашия античен, възрожденски и европейски по дух град, имаме силата да преодоляваме компликациите и да вървим напред! Аз имам вяра, че всички ние, имаме Мъдрост да го създадем! Бог да пази Лом! Честит празник! “, сподели в словото си кметът доктор Георги Гаврилов.
Приветствия насочиха и Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил, зам.-областният шеф Десислава Димитрова, ръководителят на Общинския съвет Христина Христова.
Поздравителни адреси и пожелания към ломчани изпратиха Националното съдружие на общините в Република България, народните представители Анна Александрова, Дилиян Димитров и Ирена Димова, общини, компании и институции. Тържествената сесия, минала при спазването на всички противоепидемични ограничения, стартира с химните на Република България и Европейския съюз и музикален привет от вокалната група „ Шоколадче “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР