Д-р Ружа Игнатова е обвиняема в Германия като член на

...
Д-р Ружа Игнатова е обвиняема в Германия като член на
Коментари Харесай

Д-р Ружа Игнатова обвиняема в Германия заради пирамидата уанкойн

Д-р Ружа Игнатова е обвинена в Германия като член на проведена незаконна група за финансови измами, заяви шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев и добави, че процесът е за пирамидалната " подправена " криптовалута уанкойн. Гешев и сътрудниците му са били помолени от немските си сътрудници за помощ по делото в Германия.

" Искам да уточня, че у нас това действие не е криминализирано ", уточни шефът на спецпрокуратурата. Той посочи, че става дума дума за следствие, почнало преди 2-3 години, за излъгани над 3 млн. души със закупуване на обучителни пакети за уанкойн. След като вземе такива, човек може да добива уанкойн. Разликата с биткойн е, че уанкойн е централизирана - търговията се прави във вътрешен сървър и единствено хора, закупили обучителни пакети, могат да вземат участие в нея. Блокчейнът на уанкойн, в който би трябвало да се съдържа счетоводна информация, пък бил посочен от немските прокурори като симулация.

При претърсвания през вчерашния ден и през днешния ден на 14 адреса в София, Варна и Велико Търново са конфискувани сървъри на уанкойн. Разпространител на криптовалутата е българското сдружение " Уанкойн сървисис ". В неговия офис на площад " Славейков " в София са били конфискувани сървъри, а към 50 души са били разпитани. Имало е претърсвания и в свързани с тях сдружения. Немските управляващи споделили подозрения, че уанкойн се употребява за финансиране на банди и тероризъм, само че не показали съответни образци пред българските си сътрудници. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР