Д-р Райна Стоянова, която е член на Международната асоциация по

...
Д-р Райна Стоянова, която е член на Международната асоциация по
Коментари Харесай

Член на ISSN ще разкрива пред родните треньори съвременните тенденции в храненето при спортистите

Д-р Райна Стоянова, която е член на Международната асоциация по спортно хранене (ISSN), ще разкриепо време на присъединяване си в семинара “Sport X” главните и модерни условия къмфутболистите във връзка с вярното хранане преди и след мачове. В особено видеообръщение тя предложения всички родни експерти и млади футболисти, които имат предпочитание да серазвиват и да бъдат в крайник с „ стилните “ трендове, да участват на спортния семинар, който щесе организира на 8 май в столичния “Витоша Парк Хотел “.

„ Каня ви на първото издание на “Sport X”. Моята роля ще бъде да ви срещна с главните исъвременни условия към футболистите – по какъв начин да се храним преди и след мач, каквимедицински проучвания да си пуснем и по какъв начин да ги разчетем, какво да създадем, с цел да бъдем в топформа “, показа доктор Стоянова във видео посланието си.

Но кой е третият гост-лектор на “Sport X”?

Д-р Стоянова е специализант по Ендокринология и заболявания на обмяната, както и помощник вКатедрата по клинична фармакология и терапия към Медицински университет – София. Поотношение на спорта е натрупала скъп опит в резултат на работата си в Клиниката поспортна и рехабилитационна медицина „ Спортмед”, където всекидневно преглежда спортисти.Досегът с футбола пък е резултат от съдействието като външен съветник на Лудогорец иЛевски.

Третият преподавател на семинара “SportX” е ученик на Френската академия по хранене и естажувал в Париж в Клиниката по ендокринология на Университетска болница „ Saint Louis”, кактои в Клиниката по генетика и детска ендокринология на Университетска болница „ Robert Debré”.Д-р Стоянова е член на Международната асоциация по спортно хранене, основана в Съединени американски щати (ISSN),Българската фитнес асоциация (BFS), Българското сдружение по хранене и диететика, Българскотодружество по ентерално и парентерално хранене ( BULSPEN) и доста други, свързани с научните ползи.

Припомняме, че присъединяване в семинара на 8 май ще вземат ръководителят на отдел „ Образование иразвитие” в Академията на Астън Вила Пол Бракуел, някогашният шеф на Академията на Ювентуси сегашен на Пескара Джузепе Джерия, както и лицензираният от над 20 години като футболенагент в Шотландската футболна асоциация Павлин Панайотов.

„ Sport X” е подобаващ както за треньори, ръководители и експерти, работещи в системата надетско-юношеския футбол, скаути, сътрудници и футболисти на възраст сред 16 и 19 години, по този начин и завсички млади и амбициозни хора, които желаят да натрупат познания по отношение на работата и организациятав клубните академии на Запад и да се развиват в областта на футбола.

Повече информация можете да получите на формалния уебсайт на събитието http://sportx.bg/
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР