Д-р Мирослава Киселкова обаче разкри, че не посипаният с милион

...
Д-р Мирослава Киселкова обаче разкри, че не посипаният с милион
Коментари Харесай

Надежда за бургаските ученици за чудо, на 30 януари може и да ги пуснат в грипна ваканция

Д-р Мирослава Киселкова обаче разкри, че не посипаният с милион червени рози кмет, а началникът на РУО и министърът би трябвало да вземат решение за това

Мечтата на бургаските възпитаници да излязат в грипна почивка може и да се сбъдне. Това загатна доктор Мирослава Киселкова от РЗИ-Бургас.

След като кореспондентът на Нова телевизия Цеца Алексова я пита дали могат децата, които се обърнаха към кмета на Бургас с молба за това, да се надяват на такова знамение, тя съобщи, че на идващото съвещание на районният щаб за битка с грипа и острите респираторни болести на 30 януари ще бъдат разисквани данните. При разбор на заболеваемостта и на възрастните групи, които са наранени, началникът на Регионалното ръководство по обучение изпраща допитване до просветния министър, с цел да  може да се съгласува решение за грипна почивка, изясни доктор Киселкова. 

„ Ако прибегнем към тази мярка, с цел да бъде ефикасна, би трябвало да е съчетана с несъбиране отвън учебна среда. Ако можем това да го реализираме, ще има резултат от грипна почивка при учениците. Това на идващото събиране на щаба ще бъде решено. Тогава ще се проучват данните и ще се вземе решение дали да се продължат ограниченията или да бъдат прекъснати “, добави тя. 

„ Имаме 238,25 случая на 10 хиляди население. Най-засегнати са децата от 0 до 14 години, а минимум – работещите от 30 до 64 години. Положителните проби за грип А са 28, а за Б нямаме ”, съобщи доктор Мирослава Киселкова.

Директорът на Детска градина „ Звездица-Зорница “ – Бургас София Димитрова пък сподели, че не се позволяват в постройките деца и чиновници със признаци на грип. В момента работим с под 50 % то потенциала на образователното заведение, разясни тя.

„ От началото на седмицата двама учители са в болничен със признаци, един помощник-възпитател и чиновник в кухнята, т.е. по-малко от 6% от личния състав на детската градина “, сподели още София Димитрова. 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР