Д-р Любомир КановВъзмездието понякога работи по неочакван начин. Когато мутрите

...
Д-р Любомир КановВъзмездието понякога работи по неочакван начин. Когато мутрите
Коментари Харесай

За възмездието, мутрите и кадесарския криминалитет

Д-р Любомир Канов

Възмездието от време на време работи по непредвиден метод. Когато мутрите и кадесарския криминалитет заграбиха доста пари, те пожелаха питейни заведения, нощни заведения и хотели, озвучавана от обичаната им циганска музика за танци, наричана чалга. Емоционално и музиката и фантазиите им бяха близки до сръбските стандарти на Аркан и тем сходни престъпно героически персонажи.

Победиха,

сграбчиха доста пари, застроиха Черноморието, разпростряха денонощен ваучър, сложиха бариери и бодигардове на всички места. Мечтата им се извърши. Станаха притежатели, притежатели и потребители на това, което смятаха, че е прекрасен живот. Та, мнозина от тях десетилетия прекарваха живота си висейки в питейните заведения по морето, с цел да подслушват и наблюдават “враговете” и капиталистите какво си приказват, до момента в който на дребно продаваха дрога за своя сметка в кибритени кутии, пушейки Малборо с присвити хитри очи. И какво стана най-после, след успеха, след гигантското пране на пари и “инвестиции”? Ами, нищо,

никой към този момент не желае тяхното “хубаво”

Никой не желае да си играе с тях, да посещава плажовете им и да им заплаща цени като в Монако. И никой не желае да им работи без пари.

Пожелаха да имат футболни тимове, купиха ги, започнаха да купуват съдии, да се прецакват взаимно с черно тото. Изживяваха се като Абрамович. Превърнаха българският футбол в бутафория, отвратиха хората от него, корумпирани хора се сменяха, реорганизираха, поемаха “ръководството” му. Терена обаче се разкаля изцяло, тъй като манталитетът на хората с парите беше безнравствен в основата си още от годините, когато те в битността си на ченгета, бяха началството в страната и в спортовете. Решиха, че ще бъде както постоянно е било в светлото комунистическо минало: който е “най-гявол” и излъже останалите-печели! Но не стана по този начин. Футболът се срина и някои от най-големите гяволи изгубиха пари. Е, не че ги бяха спечелили с тежък и изнурителен труд, само че в последна сметка и те дружно с футбола паднаха жертва на личният си триумф да го окепазят и да го моделират по собствен облик и сходство. За разтуха в този момент могат да си създадат следващ футболен конгрес в някоя чалготека и да потъгуват групово.

Пожелаха да станат банкери и станаха такива. Откраднаха парите, раздадоха ги на своите, банкрутираха и избягаха. Оставиха след себе си беднотия и съсипия.

Какво ли не си помечтаха и какво ли не провалиха. Да не загатваме по какъв начин три пъти доведоха до банкрут цялата страна и принудиха популацията да заплати и да заплаща към момента цената за това.
Дали те ще платят групово или персонално и поединично цената на своите провали? Едва ли. От време-навреме арестуват по някой от тях, само че след време ги пускат тихомълком. Справедливостта не идва и няма да пристигна откъм Съдебната Палата като че ли. Но въпреки това е все по-очевидно, че тези хора носещи своя нрав от социализъма до наши дни, са

неспособни да основават нищо свястно или сполучливо

Въпреки, че разполагаха и към момента разполагат с големи суми крадени пари в офшорки или ги изпират през градежи и “бизнеси” те неизбежно стигат до неуспех и техните инициативи са несполучливи. Природата и нормалността постоянно взимат връх над неуместното и негодното. Гяволът, макар своята “хитрост” е в последна сметка безспорен и неминуем неудачник. Когато безконтролният разгул на лузерите из курортите дефинитивно се спихне, след десетилетия там ще останат да стърчат единствено следите на един великански мутробароков джурасик парк, от чийто празни прозорци ще избуяват хвощове и родендрони. Това ще бъде единственият им отговарящ монумент наред с някой зарязан и ръждясал в треволяка Майбах. Животът ще продължава своя ход и може дори да се появят отново дюни, с цел да погребат дефинитивно тази ера.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР