Д-р Иван Здравков, заместник директор на ЦСМП – Варна посочи,

...
Д-р Иван Здравков, заместник директор на ЦСМП – Варна посочи,
Коментари Харесай

Д-р Здравков: Няма повече свободни COVID легла във Варна

Д-р Иван Здравков, заместител шеф на ЦСМП – Варна уточни, че обстановката във Варна с ковид е много притеснителна. От близо 500 (493) болнични кревати за COVID-19 към 16,00 часа през днешния ден свободните бяха единствено 13, като се изключат тези за деца и родилки. Местата в интензивните отделения пък са запълнени на 100%.

Именно заради тази причина бяха подхванати незабавни ограничения за разкриването на спомагателни кревати, съобщи.

Само в незабавната помощ обслужват по над 30 сигнала на ден за пациенти с COVID19, като голяма част от тях са тежки случаи, нуждаещи се от хоспитализиране. " Наистина е тежко и единствено се апелирам сътрудниците да устоят. Виждам сътрудници, някой са прекомерно към този момент изтощени. По часове не се прибират в станцията, нямат време да се съблекат, да се нахранят ", сподели доктор Здравков.

В " Св. Марина ", водещата болница в града, в битката с COVID-19, през последната седмица са признати два пъти повече пациенти, в сравнение с са напуснали лечебното заведение.

През отминалите 7 дни в болничното заведение са признати 504 души. За същия интервал излекуваните са 202, а умрелите 49. " Направихме видео връзка с всички лечебни заведения. Апелът ми към тях беше тези, които имат усъвършенстване да не лежат в болничното заведение, а да се долекуват у дома. Ако има усъвършенстване пациента да не заема леглото за други нуждаещи се ", означи Стоян Пасев, регионален шеф.

Заради натиска следва метаморфоза в лечебните заведения в града. Те би трябвало да усилят местата за COVID-19 от 25 на 30% от общия си потенциал.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР