Д-р Иван Казмин, началник на Отделението по ревматология в УМБАЛ

...
Д-р Иван Казмин, началник на Отделението по ревматология в УМБАЛ
Коментари Харесай

Д-р Иван Казмин от УМБАЛ Бургас бе отличен за приноса си към ревматологията

Д-р Иван Казмин, шеф на Отделението по ревматология в УМБАЛ Бургас, бе отличен за цялостния си принос към развиването на специалността, оповестяват от болничното заведение. Отличието – грамота и почетен знак II степен, е на Българското сдружение по ревматология. То беше връчено на последния конгрес на организацията от нейния ръководител проф. доктор Румен Стоилов.

Признанието на ревматологичната общественост към доктор Иван Казмин увенчава дългогодишния му твърдоглав труд за развиването на специалността в Бургас. Той е основател на Отделението по ревматология в УМБАЛ Бургас, което съществува към този момент 12 години. Стартирало единствено с един доктор и една здравна сестра, през днешния ден отделението дава отговор на трето равнище на подготвеност, с каквото разполагат и водещите клиники по ревматология. Тук към този момент работят петима експерти – ревматолози, които започват и научна кариера в Медицинския факултет на Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “.

Отделението е само за целия Югоизточен район. То обслужва пациенти от областите Бургас, Ямбол, Сливен. Специализирано в диагностика и терапия на възпалителни, дегенеративни и обменни ставни болести, възпалителна и дегенеративна патология на гръбначния дирек и систематични болести на съединителната тъкан. Годишно в него намират здравна помощ към 1600 души, множеството от които с възпалителни болести. В отделението се ползват всички най-съвременни, отговарящи на европейските стандарти и управления диагностични и лечебни методики.

Българско сдружение по ревматология връчва сходни оценки извънредно рядко, което е знак за високата им стойност.

Д-р Казмин и неговият екип са носители и на оценката „ Клинично съдействие и работа в екип “ – златна статуетка, от Национални медицински награди 2020.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР