Д-р Иван Димитров е напуснал пловдивското село Крумово, където отиде

...
Д-р Иван Димитров е напуснал пловдивското село Крумово, където отиде
Коментари Харесай

Д-р Димитров изчезна след рождения ден на дъщеря си

Д-р Иван Димитров е напуснал пловдивското село Крумово, където отиде след освобождението си от ареста. Там живеят родителите на жена му Жулиета. Заедно с тях във вторник вечерта той отпразнува рождения ден на едната си щерка, даже я зарадвал с подарък. Около 18,30 ч. пред двуетажната къща в Крумово се появиха посетители с торта и балони във формата на 6 - толкоз години навърши момиченцето. Прозорците на втория етаж в жилището светнаха. Дядото на Жулиета - Желязко Тонев, излезе и съвсем с свада изгони публицистите.

На идващия ден жена му Йорданка Тонева се кълнеше, че рентгенологът и брачната половинка му към този момент не са в къщата в Крумово. Приютили се при другари в Пловдив. Децата им не престават да са в селото. “Иван и Жулиета ще останат в града, до момента в който се успокоят нещата. Той към момента е в потрес и не се е отърсил от кошмара. Притеснен е и малко комплициран ", сподели Тонева. Бабата съобщи, че не има вяра на прокуратурата. “Иван е толкоз добър. Няма значение дали крадецът е влезнал в гаража, или в дома му. Намирал се е в парцела му. За какво е отишъл измежду нощ? Естествено, да краде ", разяснява тя.

Категорична е, че би трябвало да има смяна в закона. “Става по този начин, че честните и положителните влизат в пандизите, а неприятните са на независимост. " Според околните Димитров се почувствал зле и изискал да бъде прегледан от доктор в домашни условия. От управлението на УМБАЛ “Пловдив ", където рентгенологът работи, обясниха, че не се е появявал в болничното заведение. Сред личния състав към този момент се усеща раздвояване в поддръжката за него. В първите дни всички заявиха, че са зад задържания доктор. И доста от тях се включиха в огромния протест пред Второ районно управление (на МВР) и прокуратурата. Ден по-късно те не се появиха на планувания митинг, който събра 100-тина. Дойде само доктор Георги Кръстев, началник на локалния лекарски съюз.

“Протестите понижават, тъй като хората чуха истината ", разясняват в УМБАЛ “Пловдив ". Те са, меко казано, озадачени от фрапантното разминаване в първичните пояснения на брачната половинка на доктор Димитров и изнесеното от прокуратурата. Ден по-рано пред всички малките екрани Жулиета Димитрова със сълзи на очи твърдеше, че в случай че мъжът й не е бил у дома, е можело тя и децата да бъдат убити в жилището.

“Адвокатът не я ли посъветва, като приказва, въпреки всичко да се придържа оптимално към истината? Не можеше ли Димитров като мъж да отиде в полицията и да каже: “Хора, аз стрелях по апаш, тъй като ми писна да ме обират! А не да вика другари и дружно да заличават следи ", разясняват между тях лекари и сестри. След излизането си от ареста доктор Димитров съобщи, че 6 пъти е бил обиран. Според прокуратурата последният му заявителски материал за кражба в неговия гараж е през 2003 година Разследващи разкриха, че през 1996 година против доктора се е водило досъдебно произвеждане за безчинство.

Той е взел участие в случай с още четирима души. В последна сметка делото е било прекъснато по отминалост. За буйния манталитет на доктор Димитров стартират в този момент да приказват и негови сътрудници. Те не отхвърлят, че той има известност на добър експерт. Но понякога си изпускал нервите и си разрешавал да ругае. “Който се е обърнал към него за помощ, не му е отказал. Но експлозивен и малко кибритлия ", допълват хора, работили с него. Те описват, че Димитров поддържа форма с бокс и фитнес, написа " 24 часа ". И е прочут в спортните среди в Пловдив. Неслучайно измежду протестиращите в негова поддръжка на първа линия бе Митко Добрев-Мутата, първенец по бокс, а сега треньор.

Той сподели, че е дълготраен другар с лекаря и кръстник на едно от децата му. В негова отбрана се разгласи и някогашният герой от силовата формация “777 " Николай Чилингиров-Чилингира. “Когато бях в болница, лекар Димитров ме е носил на ръце, в този момент е време и ние да го понесем ", написа той в профила си. Това даде мотив на някои да свържат лекаря с някогашните борци от зората на демокрацията. “Ако познаваш някого от тези среди и си му приключил услуга, значи ли, че си като него ", опонират бранители на рентгенолога. Те се притесняват, че може да се стигне до обстановка от “Осанна " до “Разпни го ".

Едни са му признателни и изброяват какъв брой доста хора е избавил. Други пък отвръщат, че той не е хирург, а единствено един рентгенолог. Съседката Величка Стоянова е една от върлите му защитнички. През 2016 година брат й получил инсулт и паднал на земята. Първият, който потърсила, бил доктор Иван Димитров. Въпреки че се прибрал от нощна промяна, той му оказал първа помощ и индивидът се възстановил. След новите обстоятелства против медика адвокати позволяват, че прокуратурата може да премисли обвиняването си за превишаване на неизбежната защита, в случай че има доказателства за по-тежко закононарушение.

“Не е изключено да се е самонаранил. Ако му е породена рана на глезена от крадеца, за какво е измил ножа? Нали по този метод ще се заличат отпечатъците на нападателя? ", питат пловдивски адвокати. Според тях могат да загазят и помагачите на доктор Димитров, като им издигнат обвинявания за персонално укривателство. За единия към този момент се знае, че дружно с лекаря е събирал гилзи от мястото на престъплението и е ринал от двора сняг с кръв от Плъха. Другият, чиято идентичност към този момент прокуратурата не разкрива, пък е скрил противозаконния револвер на рентгенолога.

Необяснимо е за дългогодишни адвокати за какво Димитров е следил половин час крадеца, а не е позвънил на 112. Според тях през това време униформените можели да заловят Джевизов на място. Те считат за несъстоятелно изказванието, че лекарят не се е обадил, защото се е страхувал поради противозаконното си оръжие. Държал у дома и 16 патрона от различен диаметър. Все още не е ясно какъв брой тъкмо патрона е изстрелял във съдбовната нощ. В обясненията си е споделил, че е изпразнил цялостен пълнител. Предстои балистичната експертиза да откри точният им брой.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР